Προσωπική άποψη: Ηλίας Κατραμάτος

Όπως είχα αναφέρει στο τέλος της σειράς Θανάσιμα Εργαλεία πολλοί αναγνώστες είχαν δυσαρεστηθεί από το τέλος που είχε επιφυλάξει η συγγραφέας για τον Σάιμον και κατ΄ επέκταση για την Ίζαμπελ με αποτέλεσμα (μάλλον) για να τους αποζημιώσει, σίγουρα δεν ήταν μόνο αυτός ο λόγος, να γράψει ένα νέο βιβλίο με τίτλο Tales from Shadowhunters Academy.

Tales from the Shadowhunter AcademyΤο ταξίδι μας ξεκινά εκεί που τελειώνει η Πόλη της Ουράνιας Φωτιάς (6ο) και παρακολουθεί την ζωή του Σάιμον από την στιγμή και μετά που πηγαίνει στην ακαδημία των Κυνηγών… για να γίνει και ο ίδιο Κυνηγός. Ο αγαπημένος μας Σάιμον είναι πλέον θνητός (το πώς θα το ανακαλύψετε στο 6ο βιβλίο) αλλά έχει και σχεδόν ολική αμνησία από τον κόσμο των σκιών. Θυμάται λίγα πράγματα (ας είναι καλά ο Μάγος) όπως ότι η Κλέρι είναι η καλύτερή του φίλη αλλά όχι γιατί και ότι κάποτε ήταν μαζί με την Ίζαμπελ, αλλά τίποτα παραπάνω. Κάθε φορά που θα βρίσκεται με την Ίζαμπελ, στο βλέμμα της θα ανακαλύπτει ότι είναι αυτός που της λείπει τόσο, αλλά ταυτόχρονα ότι ψάχνει και κάποιον άλλον Σάιμον, έναν Σάιμον που κάποτε ήταν ήρωας όπως του είχαν πει αλλά ο ίδιος δεν μπορεί να τον θυμηθεί, έναν Σάιμον που άξιζε την αγάπη μιας γυναίκας όπως η Ίζαμπελ. Βαθιά μέσα του νιώθει ότι υπάρχει ένα σκοτεινό πηγάδι που μόνο η Ίζαμπελ μπορεί να το εξαφανίσει, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να θυμηθεί, πρέπει να γίνει άξιος για την αγάπη της. Ο μόνος τρόπος που υπάρχει είναι να γίνει Κυνηγός! Πρέπει να εκπαιδευτεί για 2 χρόνια στην ακαδημία και μετά να πιει από το Θανάσιμο Κύπελλο το αίμα του Αγγέλου που ή θα τον κάνει Κυνηγό και θα επαναφέρει όλες τις μνήμες που έχει χάσει ή θα τον σκοτώσει. Και εδώ η περιπέτεια ξεκινά…

Everyone was assembled. Just for him.

Simon would have felt both honored and loved, except mostly he felt weird, because he had only a few broken fragments of memory that said he knew these people at all, and a whole lifetime of memories that said they were armed, overly intense strangers. The kind you might avoid on public transportation.

The adults of the Institute and the Clave, Isabelle and Alec’s mother and father and the other people, were the ones who had suggested that if Simon wanted to become a Shadowhunter, he should go to the Academy. It was opening its doors for the first time in decades to welcome trainees who could restore the Shadowhunters’ ranks that the recent war had decimated.

Tales from the Shadowhunter AcademyΩραία γραμμένο, με χιούμορ, και έναν Σάιμον απολαυστικό που θα κάνει τα χίλια δύο λάθη (στο όνομα της αγάπης), αλλά ευτυχώς για αυτόν θα έχει απέναντί του μια ερωτευμένη – ναι, καλά ακούσατε – Ίζαμπελ που θα κάνει ό, τι χρειαστεί για να ευδοκιμήσει αυτή η σχέση. Αν θα τα καταφέρει, θα δούμε. Δυνατά σημεία του βιβλίου η εκπαίδευση των κυνηγών, η ανάγκη να ανακαλύψεις και να πιστέψεις στον εαυτό σου και φυσικά η Ίζαμπελ, που όταν ερωτεύεται, την βλέπουμε ευάλωτη αλλά υπομονετική και αληθινή και ταυτόχρονα ζηλιάρα και πληγωμένη. Ναι, ο θνητός Σάιμον θα καταφέρει και αυτό, να κάνει την Ίζαμπελ να ζηλέψει αλλά και να πληγωθεί και όταν δεν θα τα παρατήσει στην πρώτη, δεύτερη, τρίτη… δυσκολία (είπαμε, θα κάνει τα χίλια δύο λάθη) θα δούμε για μια ακόμα φορά την δύναμη της πραγματικής αγάπης. Τώρα θα μου πείτε, αν η Ίζι ζηλεύει και πιστεύει ότι κάποια γλυκοκοιτάζει τον Σάιμον τι θα κάνει, ε φανταστείτε… (ένα μικρό δείγμα από λεγόμενά της:

Μπορείτε να δείτε αυτό τον άντρα; Αυτός είναι ο Σάιμον Λούις και είναι το αγόρι μου. Οπότε αν κάποιος από εσάς σκεφτεί να προσπαθήσει να τον πληγώσει διότι είναι θνητός ή –και ο Άγγελος να λυπηθεί την ψυχή σας – κάποιος τον κυνηγήσει με ρομαντικό σκοπό, θα τον βρω, θα τον κυνηγήσω και θα τον μετατρέψω σε σκόνη.)

Θα καταφέρει να γίνει κυνηγός και να πάρει πίσω τη μνήμη του; Θα γίνει ο ένας που θα κερδίσει την καρδιά της Ίζαμπελ; Όλα τα παραπάνω σε ένα βιβλίο που δυστυχώς δεν υπάρχει στα ελληνικά και αν μετά τα Θανάσιμα Εργαλεία ταυτιστήκατε ή με τον Σάιμον ή με την Ίζαμπελ, πρέπει να το διαβάσετε οπωσδήποτε.

Tales from the Shadowhunter AcademyΠερίληψη: The New York Times and USA TODAY bestselling collection of short stories chronicling the adventures of Simon Lewis as he trains to become a Shadowhunter is now available in print with ten brand-new comic illustrations!

Simon Lewis has been a human and a vampire, and now he is becoming a Shadowhunter. The events of City of Heavenly Fire left him stripped of his memories, and Simon isn’t sure who he is anymore. So when the Shadowhunter Academy reopens, Simon throws himself into this new world of demon-hunting, determined to find himself again. Whomever this new Simon might be.

But the Academy is a Shadowhunter institution, which means it has some problems. Like the fact that non-Shadowhunter students have to live in the basement. At least Simon’s trained in weaponry—even if it’s only from hours of playing D&D.

Join Simon on his journey to become a Shadowhunter, and learn about the Academy’s illustrious history along the way, through guest lecturers such as Jace Herondale, Tessa Gray, and Magnus Bane. Written by Cassandra Clare, Sarah Rees Brennan, Maureen Johnson, and Robin Wasserman, these moving and hilarious short stories are perfect for the fan who just can’t get enough of the Shadowhunters.

Στοιχεία βιβλίου:

Tales from the Shadowhunter AcademyTitle: Tales from the Shadowhunter Academy

Authors: Cassandra Clare, Sarah Rees Brennan, Maureen Johnson and Robin Wasserman

Pages: 704

ISBN: 9781481443265

PublisherSimon & Schuster

Language: English

Published: August 2017

 

Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.