Προσωπική άποψη: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

Μερικές στιγμές ανάπαυλας πριν τα πάντα ανατραπούν. Το τέταρτο βιβλίο της σειράς τα έχει όλα: δράση, συνωμοσίες, έρωτα και, φυσικά, ανατροπές.

Νυχτερινό σχολείο 4Η Άλι μαζί με τη φίλη της Ρέιτσελ έχουν φύγει από την Κιμμέρια Ακαδημία εδώ και λίγους μήνες θέλοντας να ξεφύγουν από τον Ναθάνιελ (τον κακό της ιστορίας). Καταλήγουν στη Γαλλία, φιλοξενούμενες του Σιλβέν. Όμως, ο Ναθάνιελ βρίσκει τα ίχνη τους και αποδεικνύεται πως η ασφάλεια και η σιγουριά που αισθάνονταν ήταν επίπλαστη. Ο Ναθάνιελ τη θέλει στο πλευρό του και θα κάνει τα πάντα για να την πείσει…

Επιστρέφουν στο σχολείο, το μοναδικό μέρος το οποίο αισθάνονται σπίτι τους. Μόνο που κι εκεί, όλα έχουν αλλάξει. Η Ακαδημία είναι σχεδόν άδεια καθώς οι περισσότεροι μαθητές, μετά την τελευταία επίθεση, έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους. Η Άλι, παρέα με τους φίλους της, αρχίζει την εκπαίδευση στο Νυχτερινό σχολείο και ψάχνουν τον προδότη που απειλεί το μέλλον της Ακαδημίας και υποσκάπτει το πολιτικό μέλλον της χώρας.

Τα πάντα φάνταζαν σαν όνειρο. Η υγρή και παγερή εγγλέζικη νύχτα. Το σχολείο, χτισμένο σε βικτοριανό γοτθικό στυλ, που πυργωνόταν πάνω απ’ τα κεφάλια τους. Φάνταζε πιο σκοτεινό απ’ ό,τι το θυμόταν. Πιο απειλητικό. 

Νυχτερινό σχολείο 4Σε αυτό το βιβλίο, επιτέλους, ξεκαθαρίζουν πολλά και η C. J. Daugherty δίνει απαντήσεις σε αρκετά αναπάντητα ερωτήματα του αναγνώστη. Μαθαίνουμε τον προδότη (χωρίς ιδιαίτερη έκπληξη για τον ποιος ήταν τελικά) και η Άλι διαλέγει ποιον προτιμά για αγόρι της (αν και στο τέλος η συγγραφέας μάς αφήνει σοβαρές υπόνοιες ότι στο τελευταίο βιβλίο θα βρεθούμε προ εκπλήξεων).

Ξεχωρίζει η Άλι με τη μαχητικότητα του χαρακτήρα της και την επιθυμία της να συνεργαστεί με τη γιαγιά της για να αντιμετωπίσουν τον Ναθάνιελ. Η προσπάθειά της να προστατέψει όσους αγαπά, αψηφώντας τον κίνδυνο από τη σατανική ομάδα του πρώην μαθητή της Ακαδημίας, μας χαρίζει ωραίες και δυναμικές σκηνές.

Οι χαρακτήρες του βιβλίου συνεχίζουν να εξελίσσονται και να μας εκπλήσσουν. Μέχρι και η αντιπαθητική συμμαθήτρια αποδεικνύεται πως είναι καλή και βοηθάει την Άλι να πετύχει τους στόχους της. Όλοι, στέκονται στο πλευρό της Άλι, διατεθειμένοι να πολεμήσουν μαζί της μέχρι το τέλος.  

Η Άλι στράφηκε στον Κάρτερ. Στο πρόσωπό του έβλεπε την ετοιμότητά του. Την αποφασιστικότητά του. Κάτι που αντανακλούσε και τα δικά της συναισθήματα. 
Μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Πήρε βαθιά ανάσα. Κι έπειτα έβγαλε τη ζώνη ασφαλείας της. Ο Κάρτερ τη μιμήθηκε. 
Κοιτώντας τη στα μάτια, ακούμπησε το χέρι του στο χερούλι της πόρτας. Κι εκείνη έκανε το ίδιο. Τη ρώτησε με το βλέμμα αν ήταν έτοιμη κι εκείνη έγνεψε καταφατικά.
Οι πόρτες τους άνοιξαν την ίδια ακριβώς στιγμή.
Η Άλι βγήκε γρήγορα από το ψηλό αυτοκίνητο στη σκοτεινιά του δρόμου. Κι έκλεισε την πόρτα χωρίς να κοιτάξει να κοιτάξει πίσω της, 
Είχε φτάσει η ώρα να φανεί γενναία.

Διαθέτει τα πάντα: μυστήριο, συνωμοσίες, φόβο, δράση και μεγάλες δόσεις αγωνίας πασπαλισμένες με αρκετές στιγμές έρωτα. Καλογραμμένο, γρήγορος ρυθμός αφήγησης, πολλές εξελίξεις που κρατούν τον αναγνώστη σε εγρήγορση.

Το καλύτερο βιβλίο της σειράς κατά τη γνώμη μου. 

Περίληψη: Αφού πέρασε μήνες σε κρησφύγετα μακριά από την Κιμμέρια Ακαδημία, η Άλι επιστρέφει και βρίσκει το σχολείο σε μεγάλη αναταραχή. Η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι. Η σκιά του Ναθάνιελ, που βρίσκεται πολύ κοντά στο ν’ αποκτήσει ό,τι θέλει, πέφτει βαριά παντού γύρω της. Ένας μυστικός εμφύλιος πόλεμος διχάζει την κοινωνικοπολιτική ελίτ της Μεγάλης Βρετανίας και η οικογένεια της Άλι παίζει ρόλο-κλειδί στις εξελίξεις. Και οι δύο πλευρές θέλουν την Άλι με το μέρος τους κι ο Ναθάνιελ θα χρησιμοποιήσει κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να τα καταφέρει. Αλλά εκείνη είναι αποφασισμένη να τον πολεμήσει μέχρι τελικής πτώσεως. Οι φίλοι της είναι έτοιμοι να σταθούν στο πλευρό της – ακόμα και να χάσουν τη ζωή τους για χάρη της. Μόνο που, αν τους συμβεί κάτι, η Άλι δε θα το αντέξει.

Η αντίσταση αρχίζει εδώ. Τα πάντα διακυβεύονται. Ο νικητής τα παίρνει όλα…

Νυχτερινό σχολείο 4Στοιχεία βιβλίου

Τίτλος: Νυχτερινό σχολείο 4: Αντίσταση

Συγγραφέας: Daugherty C. J.

Εκδότης: Μεταίχμιο

ISBN: 9789605669713 

Αριθμός Σελίδων: 424

Έτος Έκδοσης: 2015

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here