Μας ταξιδεύει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

Σημερινός ταξιδιωτικός μας προορισμός η Κωνσταντινούπολη. Η μοναδική πόλη στον κόσμο που βρίσκεται σε δυο ηπείρους, την Ευρώπη και την Ασία.

Αποτελεί μια από τις πολυπληθέστερες πόλεις του κόσμου και το μεγαλύτερο λιμάνι της Τουρκίας. Είναι κτισμένη στη θέση της αρχαίας πόλης του Βυζαντίου, στις δύο πλευρές του Κεράτιου Κόλπου, στη νότια είσοδο του στενού πορθμού του Βοσπόρου, που με μήκος περίπου 35 χλμ. συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα στον βορρά με τη θάλασσα του Μαρμαρά στο νότο.

Κωνσταντινούπολη ήταν η ονομασία της πόλης μέχρι και το 1923. Σήμερα η διεθνής ονομασία της είναι Istanbul, όπως ονομάστηκε από την Τουρκική Δημοκρατία στις 28 Μαρτίου του 1930.Κωνσταντινούπολη

Μια πόλη γεμάτη χρώματα, αρώματα, ήχους και γεύσεις. Με τους γλάρους να στολίζουν τον ουρανό της, τους ψαράδες να ψαρεύουν στη θάλασσα του Βοσπόρου, με πολλά και σημαντικά ιστορικά κτίρια και μουσεία, αλλά και νυχτερινή ζωή, είναι μια πόλη που αξίζει να επισκεφτεί κανείς.

Σε αυτό το ταξίδι μας, θα περπατήσουμε στις αγορές της πόλης, θα επισκεφθούμε την Αγιά Σοφιά, το Πατριαρχείο, το Τοπ Καπί, τον Πύργο του Γαλατά, το Μουσείο της Αθωότητας που δημιουργήθηκε από τον Τούρκο νομπελίστα συγγραφέα Ορχάν Παμούκ, και πολλά άλλα ακόμα μέρη.

Ένα ταξίδι στο χθες και στο σήμερα. Ελπίζουμε να σας αρέσει ο ταξιδιωτικός μας προορισμός και να απολαύσετε μαζί μας όλα όσα θα δούμε και θα μάθουμε στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας.

Σε λίγο αναχωρούμε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here