Μας ταξιδεύει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

Η πρωτεύουσα της Ρωσίας, η Μόσχα, είναι ο σημερινός ταξιδιωτικός μας προορισμός. Μια πόλη αριστοκρατική, σύγχρονη, με μεγαλειώδεις ορθόδοξες εκκλησίες, υπέροχα μουσεία και πινακοθήκες, επιβλητικά κτίρια, μεγάλες πλατείες και όμορφα πάρκα. Η πόλη είναι τοποθετημένη στις όχθες του ποταμού Μόσχοβα, ο οποίος έχει μήκος λίγο παραπάνω από 500 χλμ.

Η Μόσχα διαθέτει περίπου 70 μουσεία, πολλά από τα οποία χρονολογούνται πριν από τη σοσιαλιστική επανάσταση, όπως το Ιστορικό Μουσείο και η Πινακοθήκη Τρετιακόφ, που ιδρύθηκε το 1856. Άλλα μουσεία είναι: το Ινστιτούτο Μαρξ και Ένγκελς, των Καλών Τεχνών, της σύγχρονης ζωγραφικής, του Τολστόι, του Λένιν, το Μουσείο Πούσκιν κ.ά.

Μερικά απ’ τα θέατρα είναι: το Μπολσόι, το μεγαλύτερο θέατρο που το όνομά του πήραν και τα περίφημα μπαλέτα Μπολσόι, το θέατρο Μάλυϊ, το Θέατρο Τέχνης, το θέατρο Βαχτάγκωφ, παιδικά θέατρα. Στις βιβλιοθήκες της μπορεί ο αναγνώστης να βρει βιβλία γενικά αλλά και εξειδικευμένου ενδιαφέροντος. Κάθε σχολή και πανεπιστήμιο έχει τη δική του βιβλιοθήκη. Πολλές είναι και οι δημόσιες βιβλιοθήκες, με πιο γνωστή εκείνη του Λένιν.

Σε αυτό το ταξίδι μερικά από τα αξιοθέατα που θα γνωρίσουμε είναι: η περίφημη Κόκκινη Πλατεία -η τέταρτη πιο μεγάλη πλατεία στο κόσμο-, το Κρεμλίνο, η εκκλησία του Αγίου Βασιλείου. Το περίφημο μετρό της Μόσχας που μοιάζει με υπόγεια γκαλερί, το Πάρκο Γκόρκι, αγαπημένο μέρος για τους Μοσχοβίτες όλων των ηλικιών. Θα επισκεφτούμε το σπίτι-μουσείο του Nτοστογιέφσκι αλλά και άλλα ενδιαφέροντα μουσεία.

Θα κάνουμε μια στάση για καφέ στο καφέ Pushkin και φυσικά θα σας προτείνουμε υπέροχα βιβλία με φόντο τη Ρωσική πρωτεύουσα.

Ελάτε μαζί μας και σε αυτό το ταξίδι. Έχουμε να δούμε και να μάθουμε πολλά στη Ρωσική πρωτεύουσα.

Σε λίγο αναχωρούμε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here