Μας ταξιδεύει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

Στη συνέχεια του ταξιδιού μας θα κάνουμε μια βόλτα στα πλακόστρωτα σοκάκια της Μονμάρτης. Στην Πλατεία Tertre, θα συναντήσουμε πολλούς καλλιτέχνες που στήνουν τα καβαλέτα τους για να ζωγραφίσουν τα πορτρέτα των τουριστών που επισκέπτονται την πόλη.

Στη πλατεία Abbesses, θα δούμε τον τοίχο της Αγάπης (Le mur des Je t’aime). Πάνω σε αυτόν τον τοίχο, υπάρχει σε 300 διαφορετικές γλώσσες και διαλέκτους η λέξη «σ’ αγαπώ». Μπορείτε να φωτογραφηθείτε δίπλα στο ελληνικό «σ’ αγαπώ» και το αρχαίο «Σου έρω».

Περιδιαβαίνοντας τα σοκάκια της Μονμάρτης θα συναντήσουμε και το σπίτι του διάσημου Ολλανδού ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ, που έμενε εκεί μαζί με τον αδελφό του.

Την άνοιξη του 1886 επισκέπτεται το Παρίσι και ζει εκεί με τον αδελφό του, επιτυχημένο έμπορο τέχνης, στην περιοχή της Μονμάρτης, κέντρο της καλλιτεχνικής δραστηριότητας. Κατά την παραμονή του, έρχεται σε επαφή με τους ιμπρεσιονιστές Εντγκάρ Ντεγκά, Καμίλ Πισαρό, Πωλ Γκωγκέν και Τουλούζ Λωτρέκ. Επηρεάζεται σημαντικά από το κίνημα του ιμπρεσιονισμού και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη χρήση του χρώματος. Ο ίδιος ο Βαν Γκογκ κατατάσσεται περισσότερο στους μετα-ιμπρεσιονιστές ζωγράφους.

Στη καρδιά της Μονμάρτης θα συναντήσουμε και το σπίτι της διάσημης τραγουδίστριας Δαλιδά. Γεννήθηκε στο Κάιρο και ήρθε στο Παρίσι όταν κέρδισε το τίτλο της Μις Αιγύπτου το 1954, αψηφώντας τις αντιρρήσεις της οικογένειάς της.

Το 1962 αγόρασε στη Μονμάρτη ένα αρχοντικό που σύμφωνα με τον Τύπο της εποχής, έμοιαζε με το κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης. Σε αυτό το σπίτι έζησε μέχρι το 1987 οπότε και αυτοκτόνησε.

Αν έχετε κουραστεί από το περπάτημα, μπορείτε να συνεχίσετε τη βόλτα σας στη Μονμάρτη χρησιμοποιώντας το λευκό τρενάκι που γυρίζει τους επισκέπτες της πόλης σε όλα τα σημεία ιστορικού και καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here