Γράφει η Ζωή Τσούρα

Την περασμένη Παρασκευή, ένας διπλός ανεμοστρόβιλος κατηφόρισε από τα βόρεια για να ξεσηκώσει την ήσυχη, αναμένουσα τα Χριστούγεννα πρωτεύουσα. Ο λόγος για τα δύο μεγάλα Δ της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας – τους πολυγραφότατους Γιώργο Δάμτσιο και Μάριο Δημητριάδη – που ήρθαν να μας συστήσουν ο μεν το Σκοτεινό του Πέπλο, ο δε τους μυστηριώδεις του Μακάριους.

Η παρουσίαση έλαβε χώρα στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Bell, στο κέντρο της Αθήνας, και φυσικά δεν έπεφτε καρφίτσα. Για το βιβλίο του Μάριου Δημητριάδη  και τον αρχαίο μύθο των Μακάρων Νήσων, μίλησε η συγγραφέας Βίβιαν Φόρτη. Η ιστορία ξεκινάει με έναν νεαρό δάσκαλο που βρίσκεται με μετάθεση σε ένα απομακρυσμένο νησί του Αιγαίου όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Μυστήριο και τρόμος υπόσχονται να μας κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον σε αυτήν την συναρπαστική μεταφυσική ιστορία που ανυπομονούμε να κρατήσουμε στα χέρια μας!

Τι να σκαρώνουν άραγε πάλι…;

Για το Σκοτεινό Πέπλο του Γιώργου Δάμτσιου μίλησε ο συγγραφέας Βαγγέλης Γιαννίσης (όπου βλέπετε το όνομά του σε πάνελ παρουσίασης, σας προτείνουμε να πηγαίνετε χωρίς δεύτερη σκέψη, θα το διασκεδάσετε!). Οι φήμες λένε ότι σε αυτήν την καταιγιστική περιπέτεια, ο Γιώργος Δάμτσιος κάνει άνω κάτω ολόκληρη την Θεσσαλονίκη, κι εμείς δεν βλέπουμε την ώρα να το διαβάσουμε. Και το καλύτερο; Το Σκοτεινό Πέπλο είναι μόνο η αρχή μίας… εκρηκτικής σειράς βιβλίων…

Εμείς ευχόμαστε και στους δύο πάντα επιτυχίες και να είναι τα βιβλία τους καλοτάξιδα!

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here