Μας ταξιδεύει η  Αγγελίνα Παπαθανασίου

Λίγες μέρες μας χωρίζουν από τα Χριστούγεννα, μια από τις ωραιότερες γιορτές του χρόνου. Σκεφτήκαμε να σας ταξιδέψουμε στο χωριό του Αϊ Βασίλη, στο Ροβανιέμι, και να ζήσουμε για λίγο τη μαγεία των Χριστουγέννων, αλλά και να γνωρίσουμε ένα μαγικό μέρος όπου εκεί τα Χριστούγεννα διαρκούν όλο το χρόνο.

 

Σε αυτό το ταξίδι, θα επισκεφτούμε το χωριό του Αη Βασίλη,  θα χτυπήσουμε την πόρτα του σπιτιού του, θα πάμε στο ταχυδρομείο που λαμβάνει τα γράμματα των παιδιών από κάθε γωνιά της γης. Μπορεί να του ζητήσουμε κι εμείς ένα δώρο.

Ροβανιέμι

Ύστερα θα περπατήσουμε λίγο στη πόλη να γνωρίσουμε μερικά από τα πιο σημαντικά αξιοθέατά της, ανάμεσα σε αυτά και τη βιβλιοθήκη της. Θα δούμε εστιατόρια και ξενοδοχεία φτιαγμένα από πάγο. Θα επισκεφτούμε το πάρκο άγριων ζώων. Θα δούμε μαζί ένα υπέροχο θέαμα που μας προσφέρει η φύση, το Βόρειο Σέλας.

Ροβανιέμι

Για το τέλος του ταξιδιού μας και μετά από τόσες διαδρομές και εξερευνήσεις στο κρύο, σας έχουμε κρατήσει θέση δίπλα στο τζάκι για γλυκό και μια κούπα αχνιστό καφέ. Φυσικά θα σας κάνουμε και αναγνωστικές προτάσεις. Σε αυτό το μαγευτικό μέρος, δεν γίνεται να μην αφιερώσουμε λίγες ώρες για ανάγνωση παραμυθιών με ήρωα ποιον άλλον, τον αγαπημένο μας Άγιο Βασίλη.

Ελάτε μαζί μας σε ένα ταξίδι μαγικό, παραμυθένιο. Ας γίνουμε για λίγο παιδιά κι ας ζήσουμε ονειρικές στιγμές.

Σε λίγο πετάμε για Ροβανιέμι. Καλό μας ταξίδι.

Πηγές: visitrovaniemi.fiLaguidacuriosa.it.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here