Προσωπική άποψη: Αλέξανδρος Δαμουλιάνος

Παράθυρο στη ζωήΤην αγάπη είναι δύσκολο να την περιγράψεις με λέξεις κι ακόμα πιο δύσκολο να τη χωρέσεις σ’ αυτές. Η βιωματική μετουσίωση του πόνου στον τελικό προορισμό του, την αγάπη, και την τελική θεοποίησή της από τις πληγές που θηλάζουν το παρελθόν, και έτσι επιβιώνουν, είναι ίσως το μεγαλύτερο επίτευγμα για μια πένα, και συγκεκριμένα στα γονίδια της γραφής της κυρίας Αγγελικής Δαφτσίδου, καρδιοχτυπά το λαμπερό βλέμμα του πείσματος, της αψηφισιάς απέναντι στους, άδικους που μας δικαιώνουν, νόμους της μοίρας.

Στο βιβλίο-μαρτυρία «Παράθυρο στη ζωή», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή, σε παίρνει από το χέρι ένας αναγνωστικός περίπατος σε μέρη-παιχνίδια του ήλιου των αναμνήσεων, όπου με γυμνά πέλματα άλλοτε νιώθεις κάθε ανάσα της γης να σκάει σαν ήμερο κύμα στο δέρμα σου κι άλλοτε πληγώνεσαι από τα απόκρημνα “θέλω” του πεπρωμένου, που κι αυτά όμως τα τραύματα κάνουν την ζωή να αισθάνεται πιο αληθινή.

Αν ήταν η ζωή της μουσικό κομμάτι, θα φανταζόμουν τις νότες γλυκές, σαν μπαστουνάκια ζαχαρωτών στο πεντάγραμμο κι ενδιάμεσα ροκ συναυλίες με φασαριόζικες ηλεκτρικές κιθάρες που ο ήχος τους συγχρονίζεται με τους ξέφρενους χτύπους της καρδιάς της… Αν ήταν πίνακας ζωγραφικής, θα τον έβλεπαν πολλοί, αλλά κανείς δεν θα τον κοίταζε ποτέ με τον ίδιο τρόπο.

Κάποιοι φοβούνται να ριχτούν στην μεγαλειώδη φωτιά του βίου, όσοι όμως το πράττουν εξαγνίζονται από το δηλητήριο που έχει στάξει στο αίμα τους η οδύνη του χθες, και ταυτόχρονα συμμαχούν με το παρόν ώστε να μεταλάβουν με τις Λέξεις της χαράς κάθε δυστυχία που έχει προβλέψει για ‘κείνους το μέλλον.

Πιθανόν να ευθύνονταν τα ηρεμιστικά που ξαμολήθηκαν οι σκέψεις της τούτη την ακατάλληλη ώρα. Τίποτα δεν της φαινόταν λογικό εκείνη τη στιγμή.

Παράθυρο στη ζωήΌλα τα όνειρα μπορούν να δειλιάσουν την ώρα της πραγματοποίησής τους, μα άπαξ και διαβούν το κατώφλι της ενσάρκωσής τους, η τόλμη ταυτίζεται με την πιο απόλυτη μορφή της ελευθερίας, η οποία διεκδικεί με πάθος το μερτικό της από τους αιθέρες της ύπαρξης.

Η νίκη σε ευλογεί χαρίζοντάς σου το είναι της και σε ορκίζει να μην την λησμονήσεις ποτέ. Ένα ανάγνωσμα-ύμνος στην λέξη “Μπροστά”.

Συγχαρητήρια και καλοτάξιδο κυρία Αγγελική Δαφτσίδου.

Περίληψη βιβλίου: Μια συγκλονιστική μαρτυρία για τη μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού.
Ένα βιογραφικό μυθιστόρημα, ύμνος στη ζωή δύο γυναικών που νόσησαν από καρκίνο του μαστού. Μητέρα και κόρη βρίσκονται μοιραία στον δρόμο της ίδιας ασθένειας, αλλά καθεμιά ακολουθεί το δικό της μονοπάτι.

Νικάει κανείς τον καρκίνο; Ακόμα κι όταν καταφέρει να βγει ζωντανός από τη μάχη, το κράτος που ήταν το κορμί του και βομβαρδίστηκε ανελέητα, ξαναχτίζεται; Κι αν τα σπίτια ξαναχτιστούν από τα συντρίμμια, η ψυχή ξεπερνάει ποτέ τον φόβο ώστε να τα ξανακατοικήσει;

Παράθυρο στη ζωήΣτοιχεία βιβλίου:

Τίτλος: Παράθυρο στη ζωή

Συγγραφέας: Αγγελική Δαφτσίδου

Εκδόσεις: Πνοή

Σελίδες: 126

ΙSBN: 978-618-5307

Έτος κυκλοφορίας: 2018

Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here