Προσωπική άποψη: Μαργαρίτα Κατσίπη

Της ψυχής μου το διαμάντι, ένα βιβλίο πιστό στον τίτλο του, με σκούρο εξώφυλλο μέσα στο οποίο ακτινοβολεί ένα διαμάντι. Είχα την χαρά να το κρατήσω στα χέρια μου  πριν από λίγο καιρό και απόλαυσα πραγματικά την πρώτη συγγραφική απόπειρα της Γιώτας Αδαμοπούλου.

Το διαμάντι της ψυχής μουΤριτοπρόσωπη αφήγηση ξεκινά με πληροφορίες για ένα τραγικό συμβάν που έμελλε να αποτελέσει το κομβικό σημείο ανατροπής της ζωής ενός άντρα και ενός μικρού κοριτσιού. Ξεκινώ την ανάγνωση πιστεύοντας πως αυτό  αποτελεί αφετηρία όλων όσων θα επακολουθήσουν. Ή μήπως όχι;

Ο Φίλιππος, πάρα τις αντιξοότητες αλλά και το νεαρό της ηλικίας του -είναι μόλις είκοσι τριών χρονών- θα θριαμβεύσει στον επαγγελματικό τομέα, αλλά θα καταφέρει επίσης να παρέχει ένα οικογενειακό περιβάλλον και καθημερινή στήριξη ώστε να μεγαλώσει σωστά η Στεφανία.

Εσύ και εγώ μικρή μου ενάντια στον κόσμο.

Μια τελευταία ματιά έριξε στην μικρή του και έκλεισε πίσω του την πόρτα. Ένιωθε πως ήταν ένας Φίλιππος διαφορετικός, ένας Φίλιππος δυνατός, αποφασισμένος. Ένας διαφορετικός άντρας που δεν θα άφηνε τίποτα να πάει στραβά.

Μεταφερόμαστε οχτώ χρόνια αργότερα με τους πρωταγωνιστές να έχουν μεγαλώσει και ωριμάσει. Οι πτυχές του χαρακτήρα των πρωταγωνιστών αποκαλύπτονται σταδιακά μέσα στην ιστορία βοηθώντας μας να τους γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από τις αποφάσεις που παίρνουν για την πορεία της ζωή τους. Οι δευτερεύοντες χαρακτήρες, τόσο αυτοί που γνωρίζουμε από την αρχή όσο και αυτοί που εμφανίζονται αργότερα, παίζουν μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη της πλοκής.

Απομακρύνθηκε από κοντά του σκουπίζοντας τα δάκρυά της και με ψέμα προσπάθησε να καλύψει όλα εκείνα που δεν είχε την δύναμη να του πει.

Εκείνος δεν μίλησε, τι θα μπορούσε να πει; Ήξερε πως του έλεγε ψέματα, καταλάβαινε ότι προσπαθούσε να προστατέψει τον εαυτό της και δεν θα της το έκανε πιο δύσκολο. Έμειναν να κοιτάζονται για λίγο στο μισοφωτισμένο γραφείο του.

Η λογική τους έλεγε πως είχαν πάρει τις σωστές αποφάσεις για την πορεία της ζωής τους, ενώ η καρδιά ούρλιαζε πως είχαν κάνει το μεγαλύτερο τους λάθος. Κανείς όμως από τους δύο δεν την άκουσε.

Σε αυτό το διάστημα όμως δημιουργούνται έντονα συναισθήματα, ενώ τα όρια δεν αποτελούν  πλέον  ξεκάθαρη γραμμή. Οι περιγραφές είναι εξαιρετικές και παρόλο που δεν θα σας αποκαλύψω το θέμα του βιβλίου, θα σας αφήσω να το διαβάσετε πρώτα και έπειτα να αναρωτηθείτε ποια θα ήταν η δική σας στάση και πώς θα αντιδρούσατε εάν βρισκόσασταν στην θέση των πρωταγωνιστών.

Το διαμάντι της ψυχής μουΠόσα τους ενώνουν και πόσα από αυτά θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο να απομακρυνθούν, κάνοντας επιλογές που θα τους οδηγήσουν σε μια άλλη ήπειρο;

Υπάρχει τρόπος να ξεπεράσουν τα προβλήματα ή θα μείνουν εγκλωβισμένοι σε επιλογές που τους πληγώνουν;

Θα το μάθετε διαβάζοντας  Της ψυχής μου το διαμάντι από την Γιώτα Αδαμοπούλου.

Περίληψη: Ένα αεροπορικό δυστύχημα, που κόστισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, έγινε αιτία να αναλάβει ο Φίλιππος Αναστασιάδης, παρά τα είκοσι τρία του χρόνια, μια τεράστια περιουσία κι ένα μικρό κορίτσι δέκα χρονών, χωρίς να έχει καμία ιδέα τι έπρεπε να κάνει μαζί τους.

Οι ισορροπίες λεπτές κι αυτός αντιμέτωπος με την ίδια του την υπόσχεση απέναντι στη μικρή Στεφανία πως δεν θα επέτρεπε ποτέ κανένας να την πληγώσει.

Οκτώ χρόνια αργότερα τίποτα δεν είναι ίδιο.

Πόσα ενώνουν πια αυτούς τους δύο; Και τι άραγε θα μπορούσε να τους απομακρύνει;

Ο έρωτας, η αγάπη κι ο πόθος στήνουν έναν σατανικό χορό με το μίσος, το πάθος και τη διαπλοκή.

Ποιος ο νικητής και ποιος ο χαμένος;

Αυτοί οι δύο ενάντια στον κόσμο όλο ή ενάντια στις καρδιές τους;

Το διαμάντι της ψυχής μουΣτοιχεία Βιβλίου:

Τίτλος: Της ψυχής μου το διαμάντι

Συγγραφέας: Αδαμοπούλου Γιώτα

Εκδότης: Maradel Books

ISBN: 9786188265479

Αριθμός Σελίδων: 440

Έτος Έκδοσης: 2018

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here