Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

Θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε μια μικρή γεύση από το συγκρότημα μερικών εκ των κορυφαίων μουσείων του κόσμου. Αναφερόμαστε στα μουσεία του Βατικανού, που διαθέτουν μια τεράστια συλλογή εκθεμάτων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο πέρασμα των αιώνων.

Μεταξύ των μουσείων, οι επισκέπτες θα θαυμάσουν στην Βατικανή Πινακοθήκη έργα των: Leonardo Da Vinci, Caravaggio, Raffaello, Giotto. Θα γνωρίσουν το Χριστιανικό Μουσείο του Πάπα Pio, το Γρηγοριανό Αιγυπτιακό Μουσείο, το Μουσείο με τις άμαξες (με τις οποίες μετακινούνταν οι Πάπες στο παρελθόν), το Φιλοτελικό και Νομισματικό Μουσείο (περιλαμβάνει γραμματόσημα αλλά και νομίσματα από το 1929).

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία των Μουσείων είναι η Cappella Sistina, το παρεκκλήσι του Αποστολικού παλατιού της επίσημης κατοικίας του Πάπα. Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της Δυτικής Τέχνης λόγω της διακόσμησης του εσωτερικού του.

Στην οροφή της Cappella Sistina, οι επισκέπτες θα θαυμάσουν την εξαιρετική δημιουργία του Μικελάντζελο. Στην οροφή θα δουν βιβλικές φιγούρες, θρησκευτικές παραστάσεις, όπως η Δευτέρα Παρουσία, η Γένεση, η ιστορία του Νώε. Η ολοκλήρωση του έργου διήρκησε από το 1508 – 1512, ενώ ο ίδιος ο Μικελάντζελο λέγεται ότι έβγαινε ελάχιστα έξω από το παρεκκλήσι και δεν άφηνε κανέναν να δει το έργο του πριν ολοκληρωθεί.

Σίγουρα μέσα σε λίγες παραγράφους δεν μπορούμε να αποτυπώσουμε την ιστορία των Μουσείων ούτε και την μοναδικότητά τους. Αξίζει να τα επισκεφτεί κανείς και να θαυμάσει από κοντά μοναδικά έργα τέχνης και κειμήλια.

Πηγέςit.wikipedia.org & Travelpass.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here