Γράφει η Αναστασία Ελευθεριάδου

Το νέο βιβλίο του συγγραφέα Σίμου ΚερασίδηΟ Στοιχειοχαράκτης” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανός,  παρουσιάστηκε την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στο Βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία στη Θεσσαλονίκη. Για το βιβλίο μίλησαν ο ίδιος ο συγγραφέας αλλά και η συνάδελφός του Μαίρη Κόντζογλου- Τσιαχτσίρη. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε μια ξεχωριστή παρουσίαση ενός εξαιρετικού βιβλίου.

Ο στοιχειοχαράκτηςΧάρηκα πολύ που βρέθηκα στην παρουσίαση του βιβλίου “Ο στοιχειοχαράκτης“. Ένα βιβλίο που διάβασα πρόσφατα και μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις! Ένα ατμοσφαιρικό βιβλίο εποχής με πλούσια ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία, με περιπέτεια, μυστήριο, ρομαντισμό, και πολλές ανατροπές.

Ταξιδεύεις και μαθαίνεις για τα επιτεύγματα του Ελληνισμού στην Ευρώπη το 19ο αιώνα, για τα κατασκοπευτικά παιχνίδια των χωρών, για την τέχνη της στοιχειοχάραξης και της Ο στοιχειοχαράκτηςτυπογραφίας… Ένα υπέροχο πλούσιο ταξίδι που ξεκινάει από τα Ιωάννινα, τα οποία βρίσκονται ακόμα κάτω από τον οθωμανικό ζυγό. Εκεί θα γνωρίσουμε τον Μανουήλ και μαζί του θα περιπλανηθούμε στις παραδουνάβιες ηγεμονίες, στην Βουδαπέστη, στην Βιέννη, στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στην Αγία Πετρούπολη.

Η γραφή άκρως λογοτεχνική, ρέει και σε συνεπαίρνει, η πλοκή τόσο πλούσια που ένιωσα τελειώνοντάς το σαν να διάβασα πάνω από ένα βιβλίο, ήταν το πρώτο βιβλίο που διάβασα του κυρίου Κερασίδη και σίγουρα θα ψάξω και τα υπόλοιπα!! 

Καλοτάξιδο το βιβλίο του και τον ευχαριστώ για το υπέροχο απόγευμα που μας πρόσφερε.

Επεξεργασία φωτογραφίας: Νεκταρία Πουλτσίδη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here