Προσωπική άποψη: Μαργαρίτα Κατσίπη

Η βασίλισσα του υποκόσμου της Sarah McLean είναι το τέταρτο βιβλίο της σειράς Γοητευτικοί Τυχοδιώκτες. Μέσα στις πρώτες σελίδες του θα γνωρίσουμε την λαίδη Τζορτζιάνα στην τρυφερή ηλικία της εφηβείας. Οι επιλογές της θα καθορίσουν άμεσα το μέλλον αλλά και θα διαμορφώσουν τον χαρακτήρα της.

Μια πρωταγωνίστρια με δυναμικό χαρακτήρα που καταφέρνει παρ’όλη την απόρριψη της υψηλής κοινωνίας να αναρριχηθεί σε ένα δύσκολο περιβάλλον όπως αυτό του υποκόσμου. Δεν της αρκεί αυτό όμως, θέλει να θριαμβεύσει και το επιτυγχάνει κατέχοντας δύναμη όποια  προέρχεται από τα μυστικά των πλουσίων ευγενών που μπορεί να τα χρησιμοποιήσει προς όφελος της.

…και με  κάποιον τρόπο όταν ο άνθρωπος αυτός αναγνώρισε τη φήμη που είχε δουλέψει τόσο σκληρά για να καλλιεργήσει, τo προσωπείο που είχε χτίσει με φροντίδα και πεποίθηση, το μίσησε. Ίσως επειδή γνώριζε περισσότερα για την αλήθεια της από ό,τι οι περισσότεροι, ακόμα πίστευε τα ψέματα.

Μια γυναίκα σαν αυτή δεν θα μπορούσε παρά να έρθει σε αντιπαράθεση με τον Ντάνκαν Γουέστ ο οποίος διαθέτει μια εξίσου ισχυρή προσωπικότητα αλλά και δύναμη μέσω των εφημερίδων κατευθύνοντας την κοινή γνώμη.

Πέρα από την υπέροχη ιστορία, αξίζει να σταθεί κανείς στο θέμα που θίγει το βιβλίο για την ζωή των γυναικών την εποχή του 1833. Θαύμασα λοιπόν την πρωταγωνίστρια γιατί κατάφερε να αναρριχηθεί μέσα από ένα τέτοιο περιβάλλον όπου οι γυναίκες ήταν δέσμιες των αντρών και της κοινωνίας και να καταφέρει τόσα πολλά που για εμάς θεωρούνται δεδομένα πλέον.

…που έκλαψε για την ομορφιά της, αυτή της στιγμής οι δυο τους ενάντια στον κόσμο, έκλαιγε για τον εαυτό της, για την θυσία που την είχε οδήγησε σε αυτό το μονοπάτι, αυτό που είχε ορκιστεί να κάνει, με κάποιο τρόπο απείρως πιο καταστροφικό τώρα που κατάλαβε τι ήταν αυτό που θυσίασε. Την αγάπη.

Ένα καλογραμμένο βιβλίο με αρκετούς εσωτερικούς μονολόγους που βοηθούν τον αναγνώστη να αντιληφθεί τις σκέψεις των πρωταγωνιστών και να δικαιολογήσει την συμπεριφορά τους. Απολαυστικοί διάλογοι γεμάτοι ένταση και πάθος ανάμεσα στην Τζορτζιάνα και τον Ντάνκαν, όπως ακριβώς και οι συναντήσεις τους.

Θεωρώ ότι Η βασίλισσα του υποκόσμου ήταν το ιδανικό βιβλίο για να ολοκληρωθεί η σειρά Γοητευτικοί Τυχοδιώκτες.

Μπορείτε να  διαβάσετε ένα απόσπασμα εδώ 

Περίληψη: Στο φως της ημέρας η λαίδη Τζορτζιάνα είναι μια τέλεια αριστοκράτισσα. Ένα κρυφό σκάνδαλο όμως την έχει οδηγήσει στα πιο σκοτεινά σοκάκια του Λονδίνου. Τις νύχτες φορά το κρυφό προσωπείο της και κατεβαίνει τα σκαλιά της πιο αμαρτωλής χαρτοπαικτικής λέσχης. Συσσωρεύει μυστικά των πιο ισχυρών ανδρών και γυναικών του Λονδίνου. Κάθε εμπιστευτική πληροφορία, που δίνεται δωρεάν σε αντάλλαγμα για την κάρτα μέλους της λέσχης, είναι πηγή δύναμης.
Ευφυής, ισχυρός και επικίνδυνα ωραίος, ο Ντάνκαν Γουέστ γοητεύεται από το πέπλο μυστηρίου που τυλίγει τη λαίδη Τζορτζιάνα και προσπαθεί να αποκαλύψει το άγνωστο παρελθόν της. Η επιρροή που ασκεί επάνω της γίνεται έρωτας και μαζί με αυτόν έρχεται ο κίνδυνος. Κι αυτό εκείνη το γνωρίζει καλύτερα απ’ τον καθένα…

Η διάσημη συγγραφέας Sarah MacLean αποκαλύπτει την ταυτότητα του Έκπτωτου Άγγελου στο τελευταίο μυθιστόρημα της σειράς Γοητευτικοί Τυχοδιώκτες.

Στοιχεία Βιβλίου

Τίτλος: Η βασίλισσα του υποκόσμου

Συγγραφέας: Sarah MacLean

ISBN:978-618-5229-39-9

Εκδότης: Εκδόσεις Elxis

Ημερομηνία έκδοσης: 07/02/2018

Αριθμός σελίδων: 528

Μέγεθος:140 x 205

Επεξεργασία εικόνας: Εμμανουέλα Βεντούρη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here