Γράφει η Ζωή Τσούρα

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, οι Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών είχαμε την χαρά να παρευρεθούμε στην παρουσίαση του βιβλίου “Από τη σοφίτα στο Νόρνιμ“, του νεοεμφανιζόμενου συγγραφέα Νίκου Γαϊτανόπουλου. Η παρουσίαση έλαβε χώρα στο κατάμεστο Έναστρον Βιβλιοκαφέ, στο κέντρο της Αθήνας.

Το βιβλίο, το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Momentum, είναι μία συλλογή 6 διηγημάτων Λογοτεχνίας του Φανταστικού (ή 5 διηγημάτων και ενός τραγουδιού, για την ακρίβεια), και αποτελεί πρελούδιο για το πρώτο μυθιστόρημα του συγγραφέα, που θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες: μία πρώτη γεύση του επικού και μαγικού φανταστικού κόσμου του Έρκαχοθ.

Η υπεύθυνη των εκδόσεων, Αγγέλα Γαβρίλη, μας σύστησε καθένα από τα διηγήματα ξεχωριστά αλλά και τον ίδιο τον συγγραφέα, καθώς με τις ερωτήσεις της μας βοήθησε να τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

Ο Νίκος Γαϊτανόπουλος μίλησε για τα χρόνια που εργάζεται πάνω στην ιστορία του Έρκαχοθ, για τον δύσκολο δρόμο προς την έκδοση, για το πως η πρώτη απόρριψη τον ατσάλωσε και τον βοήθησε να εξελιχθεί.

Σε αυτά τα διηγήματα, ο συγγραφέας μετουσιώνει την έμπνευση και τους προβληματισμούς που του προκαλούν σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα σε ιστορίες φαντασίας. Το ταλέντο του όμως δεν σταματά στη συγγραφή, καθώς έχει κάνει ο ίδιος και την πανέμορφη εικονογράφηση του βιβλίου.

Ο φιλόλογος και συγγραφέας Κωνσταντίνος Τσουρέκης, συνδιοργανωτής του φεστιβάλ φαντασίας ΦantastiCon το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο στην Αθήνα, μας μίλησε για το πώς γνώρισε τον συγγραφέα, και για το εντυπωσιακό κατόρθωμα του Νίκου Γαϊτανόπουλου, να είναι ο μοναδικός έως τώρα που έχει κερδίσει την ίδια χρονιά και στον διαγωνισμό διηγημάτων του φεστιβάλ, αλλά και στον διαγωνισμό εικονογράφησης. Η συλλογή “Από τη σοφίτα στο Νόρνιμ” περιλαμβάνει και το διήγημα “Οι πύλες” το οποίο είχε αποσπάσει το πρώτο βραβείο.

Τέλος, η Άννα Μπακογεώργου μας διάβασε απόσπασμα από το διήγημα “Ντράχεν”, μεταφέροντας με τη ζεστή φωνή της το κοινό στον μαγικό κόσμο που συναντάμε στις σελίδες της συλλογής.

Εμείς να ευχηθούμε στον Νίκο Γαϊτανόπουλο κάθε επιτυχία σε αυτό και στο επερχόμενο βιβλίο του, το οποίο περιμένουμε με ανυπομονησία, και να συνεχίσει να μας ταξιδεύει για πολύ καιρό με τις όμορφες και συγκινητικές ιστορίες του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here