Προσωπική άποψη: Nένα Μπούρα

Το σεντούκι των κρυμμένων μυστικών«Το σεντούκι των κρυμμένων μυστικών», το δεύτερο βιβλίο της συγγραφέως Έλενας Τζαβάρα, μας παρουσιάζεται από τις Εκδόσεις Πηγή θέλοντας να ταράξει τα αναγνωστικά «νερά».

Μέσα από τις σελίδες του ταξιδεύουμε στο Καρπενήσι, στα χωριά της Ναυπακτίας και στη Αθήνα την εποχή της Ελλάδας του μόχθου και της επιβίωσης, γνωρίζοντας ανθρώπους που πόνεσαν και βασανίστηκαν αλλά στο τέλος λυτρώθηκαν.

…Μες στην ταλαίπωρη καρδιά μου,

εκεί, παντοτινά να μπει… το πρόσμενα πολύ

γεμάτη υπομονή κι όμως,

μονάχη ακόμα καρτερώ…

με τόση προσμονή…!

Η Ελευθερία, κακοποιημένη σωματικά και ψυχικά, έχοντας στερηθεί την μητρική αγκαλιά θα βιώσει τον απόλυτο έρωτα και την αγάπη ζώντας όλα όσα έχασε, όταν γνωρίζει τον αρκετά μεγαλύτερό της, Σωκράτη Σερέτη.

μια ιστορία αγάπης, πόνου, μυστηρίου, ελπίδας και προσμονής για ένα καλύτερο αύριο…

Το σεντούκι των κρυμμένων μυστικώνΣτην πορεία της ζωής της θα γνωρίσει την χαμένη της οικογένεια και θα μπλεχτεί σε ένα γαϊτανάκι ανατροπών και μυστηρίων όπου πρόσωπα και καταστάσεις διαμορφώνουν το μέλλον της.

Ποιο  είναι όμως το σεντούκι που κρύβει μυστικά;

Μικρά μυστικά ή μεγάλα είναι αυτά που αλλάζουν τις ζωές των ηρώων μας;

Τι ρόλο παίζει μια επιστολή καλά κρυμμένη για χρόνια;

Όλα αυτά μας αποκαλύπτονται μέσα από την απλή και κατανοητή γραφή της συγγραφέως όπου ψυχογραφεί αριστοτεχνικά τις ανησυχίες, τις σκέψεις και τις πληγές που καλούνται να γιατρέψουν οι πρωταγωνιστές.

Ανατροπές, πάθη, δολοπλοκίες

Στο κοινωνικό της μυθιστόρημα η συγγραφέας θέλει να μας υπενθυμίζει πως η ελπίδα μπορεί να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες της και πως στο τέλος έρχεται η λύτρωση του καθενός.

Περίληψη: Η Ελευθερία συναντά για πρώτη φορά την οικογένειά της στον γάμο της αδελφής της. Στερημένη από τη μητρική αγκαλιά, βασανισμένη από τη θετή της μητέρα, κακοποιημένη στο σώμα και την ψυχή, πρέπει να συγχωρέσει για να προχωρήσει… Μπορεί; Η γνωριμία της με τον επιχειρηματία Σωκράτη Σερέτη, κάτω από περίεργες συνθήκες, θα της χαρίσει τον πρώτο δυνατό έρωτα και την ψυχική της ισορροπία. Ανατροπές, πάθη, δολοπλοκίες υφαίνουν το νήμα της μοίρας στη ζωή της Ερμιόνης, του Αριστείδη, της Αρετής και του παπα-Μάρκου, ενώ η αγάπη, η καλοσύνη και η φιλία της Ελισάβετ, του Παναγιώτη και της Μαγδαληνής τούς λυτρώνουν την καρδιά! Μια αναπάντεχη επιστολή κι ένα σεντούκι θα αποκαλύψουν μετά από χρόνια τα κρυμμένα μυστικά των ηρώων… Ανάμεσα στα χωριά της Ναυπακτίας, το Καρπενήσι και την Αθήνα, ξετυλίγεται μια ιστορία αγάπης, πόνου, μυστηρίου, ελπίδας και προσμονής για ένα καλύτερο αύριο…

Στοιχεία βιβλίου: 

Τίτλος: Το σεντούκι των κρυμμένων μυστικών

Συγγραφέας: Έλενα Τζαβάρα

Εκδόσεις: Πηγή

ISBN: 978-960-626-020-9

Σελίδες: 320

Έτος Έκδοσης: 2018

 

Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here