Ο Γιώργος Λιτσικάκης είναι «ηχοποιός». Δημιουργεί και επεξεργάζεται  ήχους, υπό την ιδιότητα του συνθέτη, του τραγουδοποιού, του ενορχηστρωτή, του μουσικού παραγωγού και για να ζήσει, του ηχολήπτη.

Γράφει τραγούδια, στίχους, οργανική μουσική. Παίζει μουσικά όργανα και τραγουδάει.  

Είχε καταλάβει πως τον ενδιαφέρει περισσότερο η «καθολική» και εκτός πλαισίων ενασχόληση του με τους ήχους και η οργάνωση αυτών… δηλαδή η μουσική.

Αρχίζει να δουλεύει ως ηχολήπτης ενώ παράλληλα δημιουργεί διάφορες μπάντες για να παίζει τα τραγούδια του, αλλά και διασκευές αγαπημένων του κομματιών.

Εν τω μεταξύ, εκτός από βιολί και κιθάρα,  μαθαίνει μόνος του  πιάνο, μαντολίνο, μπάσο και γίνεται αυτό που λένε μερικοί, multi-instrumentalist. 

Στο ενεργητικό του έχει αρκετά album ως ηχολήπτης, μουσικός παραγωγός και ενορχηστρωτής καθώς και  συμμετοχές σε συναυλίες υπό την ιδιότητα του εκτελεστή και ερμηνευτή.

Την άνοιξη του  2016 κυκλοφορεί η πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά από την MLK  με τίτλο «Δεν πειράζει». Αποτελεί μια συλλογή από 10 κομμάτια που έχουν ταξιδέψει αρκετά μέσα στον χρόνο και στην πορεία έχουν αλλάξει …όπως αυτός.

Το είδος της μουσικής του εντάσσεται σε αυτό που ονομάζεται alternative rock με αρκετά post rock στοιχεία. Τα κομμάτια χαρακτηρίζουν η  «Grunge» αρμονία που εναλλάσσεται με νωχελικές μελωδίες, οι «παιδεμένοι» στίχοι και o λυρισμός που  πλέκουν  ένα μουσικό ξέσπασμα συναισθημάτων.

Ο Γιώργος Λιτσικάκης έχει  συγκροτήσει ένα σχήμα από επαγγελματίες μουσικούς και  παρουσιάζει την δουλειά του σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας όπως 6 D.O.G.S , Methodia Live Stage, Lazy Club .κ.α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here