Γράφει η Νάντια Κίσκα

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου διεξήχθη στο ΦantastiCon η παρουσίαση της καινούριας γενιάς συγγραφέων των Εκδόσεων Πηγή, και φυσικά οι Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών ήταν εκεί.

Στον 6ο όροφο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, πέντε νέοι συγγραφείς του Φανταστικού, υπό τον συντονισμό της υπεύθυνης επικοινωνίας του οίκου, Αρτέμιδος Βελούδου, παρουσίασαν σε κριτικούς και αναγνώστες τους καρπούς των λογοτεχνικών ταξιδιών του μυαλού τους, σε ένα ιδιαίτερα ζεστό κλίμα.

Τα βιβλία που συστήθηκαν στον κόσμο με σειρά παρουσίασης είναι τα εξής:

Οι Φύλακες του Φωτός, της Ευσταθίας Σορώκου. Ένα δυστοπικό μυθιστόρημα φαντασίας που πραγματεύεται τη Γη στο μακρινό έτος 3000, όπου η ρύπανση του περιβάλλοντος έχει φτάσει στο ζενίθ, οι κυβερνήσεις πέφτουν, και η γη βράζει. Εκεί, η επιστήμη θα πάρει τα ηνία και θα ιδρύσει 5 πόλεις καταφύγια για να εξασφαλίσει την επιβίωση του ανθρώπινου γένους. Ενοχές, απάτες, ψέματα, και μια δολοφονία, συνθέτουν το μυθιστόρημα της κυρίας Σορώκου, που εκτός από το να σας διασκεδάσει, καλείται και να σας προβληματίσει. Αντλώντας από τις σπουδές της στην Επιστήμη της Θάλασσας, η συγγραφέας έχει δημιουργήσει ένα σενάριο που πόσο εξωπραγματικό φαντάζει στ’αλήθεια;

Ο Τέταρτος Καβαλάρης: Η επώαση, του Μανώλη Παλαβούζη, το πρώτο σε μία διλογία σύγχρονης φαντασίας. Τον χειμώνα του 1347 μ.Χ. η Κιργισία φλέγεται. Οι κάτοικοί της φεύγουν για την Κωνσταντινούπολη, κουβαλώντας στις βαλίτσες τους, μαζί με τα λιγοστά υπάρχοντά τους, και ένα θανάσιμο μυστικό. 2017 μ.Χ., και στο πολυπόθητο μετρό της Θεσσαλονίκης, ο Βασίλης θα υποκύψει στην περιέργειά του και θα ερευνήσει μία κρύπτη που μόλις έφερε στο φως. Η περιέργειά του όμως αυτή θα ξυπνήσει τον μεγαλύτερο βιολογικό εχθρό της Ιστορίας. Η πανδημία εξαπλώνεται και οι πρωταγωνιστές, ένας επιδημιολόγος του ΚΕΕΛΠΝΟ και μία εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καλούνται να σώσουν την ανθρωπότητα.

Η Κοιλάδα του Πράσινου Κρυστάλλου, της Χρύσας Αναστασίου. Σε έναν κόσμο μαγείας και παράξενων κατασκευών, η Isabel Castleton θα μάθει τα μυστικά της οικογένειας της, μπαίνοντας στην Ακαδημία των Μηχανικών. Οι καλύτεροι της φίλοι, η Μάγισσα Nora και ο Μηχανικός Daniel, θα την ακολουθήσουν σε ένα ταξίδι γεμάτο μαγεία και αερόπλοια. Θα καταφέρει η Isabel να θέσει τις βάσεις για την διάσωση του κόσμου ή θα βυθιστεί στην απληστία και τον εγωισμό; Ένα μυθιστόρημα που συνυφαίνει το steampunk με την κλασική φαντασία.

Ο Οίκος των Βέρεμον, του Άγγελου Κυπριανού. Ένας μουσικός και game master έρχεται να αποκαταστήσει τον μύθο και την αίγλη των βρικολάκων. Οι Βέρεμον είναι ο τελευταίος Οίκος βρικολάκων, και βρίσκεται κρυμμένος στην μεγαλοπρεπή του έπαυλη στον αφιλόξενο Βορρά. Τα μυστικά του Οίκου, σε συνδυασμό με την περιέργεια των νεαρών βρικολάκων, θα οδηγήσουν στην αναβίωση προκαταλήψεων και βαθιά ριζωμένων αντιλήψεων από μία ανθρώπινη φύση που φοβάται ο,τιδήποτε διαφορετικό. Ένα διαφορετικό μυθιστόρημα για βρυκόλακες, που διαδραματίζεται σε μία εποχή βικτωριανής αισθητικής, με μαγεία αλλά και στοιχεία steampunk.

Το Σκοτεινό Δάσος, της Αλεξάνδρας Μπελεγράτη. Με ένα βιογραφικό που θα ζήλευαν πολλοί, η σκηνοθέτης και συγγραφέας συνθέτει ένα δυστοπικό μυθιστόρημα για γερά στομάχια. Μετά τον τελευταίο Παγκόσμιο Πόλεμο, που έγινε με αφορμή τις θρησκείες, λίγοι έχουν επιβιώσει. Αυτοί, δημιουργούν την κοινωνία της Μητρόπολης και τις απομονωμένες κοινωνίες των Καστών. Η Ηλέκτρα, έφηβη κόρη του αρχηγού των Καστών, ύστερα από ένα τραγικό γεγονός, τολμά να φύγει και να κάνει ένα ταξίδι αυτογνωσίας, οδηγούμενη σε μονοπάτια του μυαλού που δεν περίμενε ότι θα ακολουθούσε ποτέ.

Ευχόμαστε σε όλους τα βιβλία τους να είναι καλοτάξιδα και ανυπομονούμε να τα διαβάσουμε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here