Προσωπική άποψη: Μαργαρίτα Κατσίπη

Τα ιστορικά κοινωνικά μυθιστορήματα είναι η κατηγορία που προτιμώ συνήθως όταν διαλέγω βιβλία. Με μεγάλη μου χαρά λοιπόν κρατώ στα χέρια μου ένα βιβλίο με όμορφο εξώφυλλο στο οποίο βρίσκεται  μια γυναίκα αριστοκρατικής καταγωγής, με ρούχα που  παραπέμπουν  σε μόδα  που επικρατούσε τους  περασμένους αιώνες. Η Διχασμένη Καρδιά είναι γραμμένη  από μια Ελληνίδα συγγραφέα την Αγγέλικα Μάσι, το λογοτεχνικό ψευδώνυμο της Αγγελικής Μακαντάση.

Διχασμένη Καρδιά

Η πλοκή εξελίσσεται γρήγορα και υπάρχουν αναφορές στο παρελθόν που αποκαλύπτουν πτυχές της ζωής της πρωταγωνίστριας, ώστε να  κατανοήσει ο αναγνώστης ποια γεγονότα την ωθούν να εγκαταλείψει την χώρα της.  Οι περιγραφές είναι προσεκτικά επιλεγμένες και με όσες λεπτομέρειες χρειάζεται για να μεταφέρουν  τον αναγνώστη στο κλίμα της εποχής που διαδραματίζεται. Ο ρόλος των γυναικών, όπως αποτυπώνεται από την ταλαντούχα πένα της κυρίας Μακαντάση, υποδεικνύει την διαφορά που υπάρχει σε σχέση με τη σημερινή εποχή. Τα  προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ο τρόπος επίλυσής τους, οι συμπεριφορά όσο και οι ουσιαστικές επιλογές τους που είναι ελάχιστες, διέπονται από αυστηρούς κανόνες, οι οποίοι επικεντρώνονται μόνο στο φαίνεσθαι, ενώ προτιμούν να αποσιωπούν τα σοβαρά ζητήματα που πληγώνουν μικρούς και μεγάλους. 

Μόνη στο δωμάτιο με τον Νίκολας. Μόνη με τον μοναδικό άντρα που αγαπούσε. Τον κοιτούσε τρυφερά, πλησίασε και χάιδεψε απαλά το μάγουλό του, το πρόσωπό του, μύρισε τη μυρωδιά του, έκατσε στην άκρη του κρεβατιού και έγειρε το κεφάλι στο στήθος του. Έκλεισε τα μάτια και άδραξε τη στιγμή. Ναι, βρισκόταν στο μοναδικό μέρος που ήθελα να΄ναι. Στην ….αγκαλιά του.

Μεταφερόμαστε λοιπόν στην εποχή της Αντιβασιλείας όπου η Ρόζαλιν Τέρλιγκτον, μια μυστηριώδης για πολλούς γυναίκα επιστρέφει στην Αγγλία έπειτα από δώδεκα χρόνια απουσίας. Θέλει να εκδικηθεί τον υπεύθυνο που οδήγησε την οικογένειά της στο να βιώσει τραγικές απώλειες. Δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει όποιο μέσο διαθέτει για εκπληρώσει τον σκοπό της και δεν θα σταματήσει μέχρι να τον πραγματοποιήσει. Μια νέα γνωριμία όμως θα ανατρέψει όλα όσα γνώριζε μέχρι τότε. Καλά κρυμμένα μυστικά από τους πρωταγωνιστές, αλλά και από τους δευτερεύοντες χαρακτήρες, θα έρθουν επιτέλους στην επιφάνεια για να ανατρέψουν τα σχέδιά της. Η εκδίκηση έρχεται σε αντιπαράθεση με την αγάπη και η καρδιά της πρωταγωνίστριας διχάζεται. Ποιον δρόμο θα ακολουθήσει και τι επιπτώσεις θα έχει αυτό θα σας αφήσω να το ανακαλύψετε μόνοι σας…

Μέσα στον ύπνο του παραμιλούσε, «Ρόζαλιν, Ρόζι, αγάπη…» και έπεφτε πάλι. Φώναζε το όνομά της και κάθε φορά εκείνη έτρεχε κοντά του.

Η Διχασμένη Καρδιά είναι ένα βιβλίο που απόλαυσα μέχρι την τελευταία σελίδα και ανυπομονώ να εκδώσει το επόμενο βιβλίο της η συγγραφέας.

Περίληψη: H Ρόζαλιν Τέρλινγκτον επιστρέφει στον τόπο της ύστερα από 12 χρόνια παραμονής στην Αγγλία, αποφασισμένη να εκδικηθεί τον άντρα που οδήγησε την αγαπημένη μητέρα της και μοναδική της συγγενή στην αυτοκτονία, παίρνοντας πίσω την περιουσία που δικαιωματικά της ανήκει. Θα τα καταφέρει ή κάτι άλλο πιο δυνατό απ’ την εκδίκηση θα φωλιάσει τελικά στην πληγωμένη της καρδιά;

Ένας μεγάλος έρωτας, ένας γάμος και μια συγγενής που δεν περίμενε ποτέ, ήρθαν για να ταράξουν τα σχέδιά της.

Η τελική απόφαση είναι δική της! Θα επιλέξει τον δρόμο της καρδιάς ή εκείνον της εκδίκησης;

Στοιχεία βιβλίου:

Τίτλος: Διχασμένη Καρδιά 

Συγγραφέας: Αγγέλικα Μάσι

Εκδόσεις: Πηγή

Σελίδες: 192

ISBN: 978-618-5231-99-6

Έτος έκδοσης: 2018

Επεξεργασία εικόνας: Νεκταρία Γ. Πουλτσίδη

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μαργαρίτα Κατσιπη και Νεκταρία Πουλτσιδη σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την καταπληκτική παρουσίαση της δουλειάς μου. Ειναι η πρωτη μου συγγραφική προσπάθεια σε έντυπη μορφή και το να διαβάζω τόσο όμορφα λόγια μου δίνει κουράγιο ώστε να συνεχίσω αυτό που αγαπώ περισσότερο να κάνω. Και πάλι σας ευχαριστώ !!❤❤

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here