Προσωπική άποψη: Αγγελική Δαφτσίδου

Το βιβλίο ξεκινά με ένα μαγικό δείπνο, το Δείπνο στα Λευκά, που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο Παρίσι, και εκεί γνωρίζουμε τους πρωταγωνιστές της ιστορίας. Το δείπνο αυτό είναι ασυνήθιστο, μοναδικό και δεν προορίζεται για τους κοινούς θνητούς. Βέβαια ταιριάζει απόλυτα με το παγκόσμιο τζετ σετ στο οποίο ανήκουν οι ήρωες του βιβλίου.

ΜαγείαΤο Δείπνο στα Λευκά είναι ένα ερωτικό ποίημα για τη φιλία, τη χαρά, την κομψότητα και τα όμορφα μνημεία του Παρισιού. Και κάθε χρόνο πλάθει μια αξέχαστη νύχτα.

Ο λαμπερός κόσμος της μόδας με τις επιδείξεις, τα περιοδικά και τα καλλίγραμμα μοντέλα, οι καλλιτέχνες χολιγουντιανής πάστας και φυσικά οι διεθνείς επιχειρηματίες, που από τα γραφεία τους στα πέρατα της γης πουλάνε και αγοράζουν τον κόσμο, δημιουργούν μια αίσθηση παλιού κινηματογράφου, όπου ο λαμπερός κόσμος των πλουσίων έρχεται κοντά μας και έτσι ρίχνουμε μια ματιά στα προβλήματά τους.

Απιστίες, καινούριοι έρωτες, εργασιακά διλήμματα σε μια πλοκή όπου κυριαρχεί η γραφή που θυμίζει σενάριο, μας βυθίζει σε έναν κόσμο που θυμίζει τον δικό μας, αλλά που ακόμα και στις δυσκολότερες στιγμές του περιβάλλεται από τη χλιδή και το χρήμα.

ΜαγείαΕίχαν έναν πλατύ κύκλο φίλων και μια καλή ζωή. Κατοικούσαν σε ένα υπέροχο διαμέρισμα. Διασκέδαζαν συχνά, ορισμένες φορές μαγείρευαν για φίλους ή προσλάμβαναν μαγείρισσα για ανεπίσημες συγκεντρώσεις μετά δείπνου. Οι προσκλήσεις τους ήταν πολυπόθητες, ιδίως εκείνη για το Δείπνο στα Λευκά.

Ποιοι θα καταφέρουν να βρεθούν σ’ αυτή την φαντασμαγορική βραδιά μετά από έναν χρόνο ακριβώς; Πώς θα είναι οι ισορροπίες μεταξύ τους; Ποιοι έρωτες θα επιζήσουν και ποιοι καινούριοι θα ανθίσουν σ΄αυτόν τον χρόνο;

Ένα βιβλίο με το οποίο μπορεί ο αναγνώστης να χαλαρώσει, να ονειρευτεί, και γιατί όχι, να πάρει και μια γεύση από τον λαμπερό κόσμο των πλουσίων.

Το Νο 1 best-seller των New York Times, από την συγγραφέα με πάνω από 650 εκατομμύρια πωλήσεις των βιβλίων της παγκοσμίως!

Περίληψη: Κάθε χρόνο μια καλοκαιρινή  βραδιά, ύστερα από μυστική πρόσκληση, ένα υπερπολυτελές γεύμα λαμβάνει χώρα έξω από μια μεγαλοπρεπή τοποθεσία, με τους καλεσμένους να καταφτάνουν ντυμένοι στα λευκά.

ΜαγείαΦέτος, το Δείπνο στα Λευκά διαδραματίζεται στο Παρίσι, την Πόλη του Φωτός, όπου μια ομάδα στενών φίλων βρίσκονται στα πρόθυρα αλλαγών. Καθώς ο ήλιος δύει, χιλιάδες κεριά ανάβουν… 

Ο Ζαν-Φιλίπ και η Βαλερί Ντυμά είναι αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλο και στα μικρά παιδιά τους. Εκείνος, αναδυόμενος αστέρας του χρηματοοικονομικού κόσμου, εκείνη συντάκτρια στη γαλλική Vogue. Μια μοναδική ευκαιρία ζωής όμως, μπορεί να τους οδηγήσει στον χωρισμό – και στον πειρασμό… Η επιτομή του κομψού ζεύγους με εξουσία από το Μιλάνο, η Μπενεντέττα και ο Γκρε-γκόριο Μαριάνι, διοικούν μια φημισμένη ιταλική αυτοκρατορία ενδυμάτων. Ο Γκρεγκόριο όμως, έχει μια αδυναμία που πυροδοτεί κρίση στην εταιρεία, αλλά και στον γάμο τους… Η Σαντάλ Γκιβερνύ, βραβευμένη σεναριογράφος, και ο Ντάραμ Σινγκ, επιτυχημένος επιχειρηματίας στον χώρο της τεχνολογίας στην Ινδία, είναι μόνοι στη ζωή και ευκαιριακό ζεύγος για τη βραδιά…

Τα μονοπάτια όλων θα πάρουν δραματικά διαφορετικές διαδρομές προτού καν τελειώσει το Δείπνο στα Λευκά.

Στοιχεία Βιβλίου:

ΜαγείαΤίτλος: Μαγεία

Συγγραφέας: Danielle Steel

Εκδότης: Φανταστικός κόσμος 

Ημ/νια Έκδοσης: 2018

Σελίδες: 392

ISBN: 9786185194215

Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here