Γράφει η Νεκταρία Μαρκάκη

Σε μία άλλη δύσκολη στιγμή της ζωής μου, περνώντας μία περίοδο κατάθλιψης όπου είχα καταλήξει να αντιπαθώ τον ίδιο μου τον εαυτό, άρχισα να γράφω το δεύτερο έντυπο μυθιστόρημά μου με τίτλο “Το κορίτσι με το ηλιοτρόπιο”.

Το κορίτσι με το ηλιοτρόπιοΑρχικά είχε αναρτηθεί στην εφαρμογή Wattpad κι από εκεί κέρδισε πολλή αγάπη, με αποτέλεσμα μετά από καιρό να το ανεβάσω στην Amazon, μαζί με τη νέα έκδοση του Χωρίς χάρτη, για όσους ήθελαν την ιστορία της γλυκιάς Λίζας και του μελαγχολικού Ερρίκου, σε έντυπη μορφή. Η επιτυχία του ήταν ανέλπιστη αφού δεν πίστευα πως θα τραβήξει το ενδιαφέρον παρά μόνο όσων δήλωναν ερωτευμένοι με το ζευγάρι που αγάπησα. Ο Ερρίκος είναι ένας μοναχικός άντρας που δεν μπορεί να εξωτερικεύσει τα συναισθήματά του από φόβο. Βλέπει τα πάντα γκρίζα, δεν γνωρίζει ζεστασιά, δεν ξέρει πως είναι ο αληθινός έρωτας.

Μισεί τον εαυτό του, πιστεύει πως δεν αξίζει τίποτα. Αυτό μέχρι που πέφτει πάνω στο κορίτσι με το κόκκινο παλτό και το ηλιοτρόπιο στο χέρι, που με τη γκρίζα ματιά της που είναι πιο φωτεινή από τον ήλιο, δίνει νόημα στην άχρωμη καθημερινότητά του. Η σχέση τους, μοναδική, εκείνος βλέπει τη μελαγχολία στα μάτια της, ενώ εκείνη θέλει να τον οδηγήσει στο φως. Ενώ η ιστορία ξεδιπλώνεται από τη μεριά της Λίζας, στο τέλος κάθε κεφαλαίου εμφανίζονται οι σκέψεις του Ερρίκου, ως ένας τρόπος για να δούμε κι από τη δική του πλευρά την ιστορία. Η Λίζα κι ο Ερρίκος ήταν οι δύο πλευρές του εαυτού μου -η σκοτεινή και χωρίς ελπίδα, μα και η φωτεινή που διψά για ζωή-, που με βοήθησαν να βγω από ένα τέλμα που με έπνιγε και να δω τη ζωή ντυμένη με χρώμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here