Προσωπική άποψη: Ελισάβετ Κόλλια

Στο δεύτερο βιβλίο τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα για την Λους. Μετά τα τραγικά γεγονότα που προκάλεσαν τον θάνατο της Πέν και τις λιγοστές αποκαλύψεις που της έκανε ο Ντάνιελ, η Λους φυγαδεύεται σε ένα άλλο σχολείο.

Άγγελοι Το μαρτύριοΣτο Σόρλαϊν εκτός από ανθρώπους φοιτούν και Νεφιλίμ, απόγονοι Έκπτωτων Αγγέλων και ανθρώπων. Ο Ντάνιελ την αφήνει εκεί χωρίς εξηγήσεις και την ορκίζει να μην απομακρυνθεί από το σχολείο γιατί απειλείται η ζωή της. Η απόγνωση για όλα τα μυστικά σε συνδιασμό με τον άδικο χαμό της φίλης της, καθώς και ο προσωρινός χωρισμός της με τον Ντάνιελ, την διακατέχουν και την πονάνε!! Το κενό που άφησε πίσω του, πάνω που έγιναν ζευγάρι, είναι μεγάλο. Κάθε του φιλί την στέλνει στον Παράδεισο και η απουσία του στην Κόλαση!! Οι εχθροί της πολλαπλασιάζονται και δεν γνωρίζει τον λόγο και το ποιόν τους.

Δεν κρύωνε ούτε φοβόταν. Ένιωθε ελεύθερη από όλα όσα τη βάραιναν στη γη. Τον κίνδυνο, τον πόνο που είχε νιώσει. Τη βαρύτητα. Και τόσο ερωτευμένη. Το στόμα του Ντάνιελ χάραζε μια γραμμή από φιλιά στο λαιμό της. Τύλιξε τα χέρια του γύρω από τη μέση της και τη γύρισε, για να την κοιτάξει. Τα πόδια της ήταν πάνω στα δικά του, όπως όταν χόρευαν στον ωκεανό τη νύχτα του πάρτι στην παραλία. Δε φυσούσε πια. Ο αέρας γύρω τους ήταν σιωπηλός και ήρεμος. Οι μόνοι ήχοι ήταν ο χτύπος των φτερών του καθώς πετούσαν στον ουρανό και ο χτύπος της καρδιάς της.

Άγγελοι Το μαρτύριοΕκεί γνωρίζει πολλούς Νεφιλίμ αλλά δένεται περισσότερο με τη Σέλμπι και τον Μάιλς. Παρ’ όλα αυτά της λείπουν οι γονείς της, η κολλητή της, η προηγούμενη ζωή της και φυσικά ο Ντάνιελ. Εκεί, με τη βοήθεια του Μάιλς και της Σέλμπι, ανακαλύπτει πως οι σκιές είναι προάγγελοι γεγονότων του παρελθόντος και αυτοί που σε πλησιάζουν σε αφορούν. Οι Δάσκαλοι στο σχολείο είναι μία Άγγελος και ένας Δαίμονας που τους μαθαίνουν κάποια σημαντικά πράγματα για τους προάγγελους και πώς να τους φανούν χρήσιμοι. Ο Ντάνιελ κάνει κάποιες εμφανίσεις που όμως την πληγώνουν περισσότερο καθώς καταλήγουν πάντα σε καυγά, πρώτον γιατί δεν της αποκαλύπτει τίποτα και δεύτερον γιατί απαιτεί από εκείνη να προσέχει χωρίς να της λέει το γιατί. Η Λους είναι αποφασισμένη να μάθει την αλήθεια.

Ένιωσε κάτι που έμοιαζε με βροχή, μιαν αίσθηση σαν ψιλόβροχο στο δέρμα της, στα μάγουλα και τις άκρες των δαχτύλων της. Μόνο που ήταν ζεστό κι όχι κρύο. Ήταν σαν πούδρα και ελαφρύ, όχι υγρό. Γύρισε το κεφάλι της στον ουρανό και τυφλώθηκε από ένα αστραφτερό βιολετί φως. Δεν ήθελε να καλύψει τα μάτια της και έμεινε να το κοιτάζει ακόμη και όταν έγινε τόσο εκτυφλωτικό, που την πονούσε. Τα κομμάτια άρχισαν να πέφτουν ελάχιστα μακριά από την ακτή, σχηματίζοντας ένα περίγραμμα και μια σιλουέτα που θα την αναγνώριζε οπουδήποτε.

Άγγελοι Το μαρτύριοΣιγά σιγά ο κλοιός σφίγγει και εκείνη πιστεύει ότι το κλειδί βρίσκεται στο παρελθόν. Από τη μια δεν μπορεί να σκεφτεί τη ζωή της χωρίς τον Ντάνιελ και από την άλλη τον κατηγορεί γιατί δεν την άφησε ήσυχη αφού δεν έπρεπε να είναι μαζί. Παρόλο που έχει καταλάβει ότι οι ζωές τους είναι άρρηκτα δεμένες, έχει αρχίσει να έχει αμφιβολίες!! Κάποιες ακόμα αποκαλύψεις την πληγώνουν τόσο πολύ που αισθάνεται προδομένη και θύμα των περιστάσεων! Γιατί ο Ντάνιελ συμμάχησε με τον Καμ αφού είναι εχθροί; Μήπως είναι απλά οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος; Γιατί πρέπει εκείνη πάντα να θυσιάζεται; Γιατί όλοι ζητούν τον θάνατό της; Γιατί θέλουν να αποτρέψουν την ένωσή της με τον Ντάνιελ; Τι ρόλο παίζει το παρελθόν και πόσες απαντήσεις μπορεί να βρει σε αυτό;

Όταν όλα γύρω της απειλούνται από κατάρρευση, η απόφαση που θα πάρει θα είναι καθοριστική για το μέλλον της!!! Μέχρι που θα φτάσει για να μάθει την αλήθεια; Αυτό που μου έμεινε έντονα από αυτό το βιβλίο είναι οι κινηματογραφικές περιγραφές των στιγμών που η Λους καλούσε τους προάγγελους και τους “έπλαθε” για να τους κάνει πύλες του παρελθόντος, καθώς και των στιγμών που ο Ντάνιελ άνοιγε τα φτερά του και πετούσε στον ουρανό, κρατώντας στην αγκαλιά του τη Λους. Περιμένω με αγωνία να μάθω τη συνέχεια…

Περίληψη: Επίγεια κόλαση. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η ζωή της Λους μακριά από το αγόρι της, τον Ντάνιελ. Τους πήρε μια αιωνιότητα να βρουν ο ένας τον άλλον, αλλά τώρα αυτός πρέπει να φύγει, προκειμένου να καταδιώξει τους Απόκληρους, τους αθάνατους που θέλουν να σκοτώσουν τη Λους. Ο Ντάνιελ κρύβει τη Λους στο σχολείο Σόρλαϊν, όπου φοιτούν οι Νεφιλίμ, οι απόγονοι έκπτωτων αγγέλων και ανθρώπων. Εκεί η Λους μαθαίνει τι είναι οι σκιές και πώς μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ως παράθυρα στις προηγούμενες ζωές της. Όσο περισσότερα μαθαίνει, όμως, τόσο μεγαλώνουν οι υποψίες της ότι ο Ντάνιελ δεν της τα έχει πει όλα, κρύβοντας κάτι επικίνδυνο. Κι αν η εκδοχή που έχει δώσει ο Ντάνιελ για το παρελθόν δεν είναι αληθινή; Κι αν το πεπρωμένο της Λους είναι να σμίξει με κάποιον άλλο; Το δεύτερο μέρος της σειράς ΑΓΓΕΛΟΙ, εκεί όπου η αγάπη δεν πεθαίνει ποτέ.

Στοιχεία βιβλίου:

Τίτλος: Άγγελοι, Το μαρτύριο (βιβλίο 2ο)

Συγγραφέας: Kate Lauren

Εκδότης: Ψυχογιός

ISBN: 9789604960897

Αριθμός Σελίδων: 392

Ημερομηνία έκδοσης: 04/03/2011

Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here