Γράφει η Ευγενία Κορτσάρη 

Το απόγευμα της Παρασκευής 4 Μαΐου 2018 παρουσιάστηκε το ποιητικό αφήγημα της Γεωργίας Βεληβασάκη με τίτλο «Κοντσέρτο για μια ημέρα που πέρασε», από τις Εκδόσεις Γραφομηχανή,  στη μαγική σοφίτα του Bensousan Han, στα Άνω Λαδάδικα Θεσ/νίκης.

ΒεληβασάκηΣε ένα χώρο ξεχωριστό, διαχρονικό, γνωστό σε πολλούς, όπου το παλιό παραμένει γερό-χρηστικό-λειτουργικό, αποδείχθηκε ότι μπορεί να συνυπάρχει με το σύγχρονο, ανοίγοντας πόρτες επικοινωνίας, αξιόλογοι άνθρωποι των γραμμάτων όπως ο ποιητής και καθηγητής Παν/μίου Δυτικής Μακεδονίας Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος, ο καθηγητής-συγγραφέας-εκδότης Γιώργος Παναγιωτίδης, ο ποιητής και καλλιτέχνης διαμέσων Δημοσθένης Αγραφιώτης και ο ψυχαναλυτής και Δρ Φιλοσοφίας Γιάννης Μήτρου μίλησαν με τα ωραιότερα λόγια για τη Γεωργία και το βιβλίο  της.

Η  ίδια η δημιουργός, πνεύμα ανήσυχο, ικανότατη ερμηνεύτρια,  στιχουργός και συγγραφέας (γράφει διηγήματα, μικρά θεατρικά και μουσικά παραμύθια), κάνει την παρουσία της αισθητή πλέον και σαν ποιήτρια. Συνέχεια χαμογελαστή, δέχθηκε τα σχόλια των δασκάλων της και τους ευχαρίστησε θερμά.   Αναφέρθηκε και στην ομώνυμη μουσικοθεατρική performance    «Κοντσέρτο για μια ημέρα που πέρασε» που παρουσιάστηκε με επιτυχία τον Μάρτιο 2018  στο θέατρο Τ.  διευκρινίζοντας   ότι το ποιητικό της έργο μπορεί να το δει κανείς και ανεξάρτητα. 

Σαν καλή οικοδέσποινα, χαιρέτισε τους φίλους της και τους ευχαρίστησε θερμά προσφέροντας σε όλους γλυκό τριαντάφυλλο (εκ Φλωρίνης, όπου κάνει το μεταπτυχιακό της στη Δημιουργική Γραφή) και ένα ποτήρι κρασί (ευγενική χορηγία του κτήματος Κούρτη, από την Πιερία).

ΒεληβασάκηΣτο τελευταίο μέρος της παρουσίασης, η αγαπητή Γεωργία ερμήνευσε ένα μέρος του ποιητικού της αφηγήματος καθώς και τραγούδια που ακούστηκαν στην ομώνυμη παράσταση του έργου, συνοδευόμενη από τον σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Αθυρίδη και τον κιθαρωδό Ανδρέα Ζιάκα.

Πάντα καλοτάξιδη και να σε χαιρόμαστε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here