Προσωπική άποψη: Αναστασία Νεραϊδόνη

Το β’ μέρος της διλογίας «Η μήτρα του κακού»  ξεκινά με τον μύθο του Συννεφόδεντρου  κάπου στην όαση Μπαχαρίγια το 536 μ.Χ.

Το ΣυννεφόδεντροΟ δεκαεξάχρονος Anamar μην αντέχοντας να βλέπει τον παππού του να λιώνει σαν το κερί απ’ την αρρώστια, το βάζει πείσμα να αναζητήσει το μυθικό Συννεφόδεντρο, παρά τις αντιρρήσεις της μητέρας του και τα καταφέρνει. Από τότε  όλα τα μέλη της συγκεκριμένης φυλής Βέρβερων είναι υπεραιωνόβια και δεν προσβάλλονται από καμία ασθένεια. Το 2013 λοιπόν κοντά στον ανθρωπολόγο που κάνει πειράματα στην φυλή προσπαθώντας να ερευνήσει αυτό το θαύμα, θα βρεθεί ο καταξιωμένος δημοσιογράφος Alex Bristow.

O δημοσιογράφος που δεν αφήνει κανένα μυστήριο να μένει ανεξήγητο, θα οδηγηθεί μέσα από ένα παράξενο αντικείμενο, στα μυστικά του Συννεφόδεντρου όπως εκατοντάδες χρόνια πριν έκανε ο μικρός Anamar.

Το ΣυννεφόδεντροΤο Συννεφόδεντρο ή αλλιώς Aenamog-AΩ01 είναι μια διακοσμική κάψουλα συμπυκνωμένης γνώσης και τεχνολογίας που μπορεί να προσφέρει άπειρες δυνατότητες Ανώτερης Γνώσης σε όποιον καταφέρει να οικειοποιηθεί τα μυστικά που κουβαλάει. Είναι δημιουργημένο με το σκεπτικό του απόλυτου Υπεργνωσιακού βοηθού και απαντά ΜΟΝΟΝ στις λευκές δονήσεις της καρδιάς και της πρόθεσης.

Επειδή ακριβώς περιέχει μια μορφή ενέργειας απρόσιτη πέραν ακόμα και των πιο εξελιγμένων εξωγήινων γνώσεων, κυνηγούν την εμφάνιση του διάφορα αλλόκοσμα όντα που δε διστάζουν να απειλήσουν την ζωή του δημοσιογράφου όταν μαθαίνουν ότι κρατάει το el0ix, το κλειδί του Συννεφόδεντρου.

Έτσι ο Alex Bristow με την βοήθεια του el0ix φυγαδεύεται σε μια παράλληλη πραγματικότητα (τα γεγονότα της οποίας διαβάσαμε στο πρώτο βιβλίο) κι εκεί θα ανακαλύψει πως εδώ και χρόνια έχουμε εξωγήινες οντότητες να κατοικούν ανάμεσά μας, η τεχνολογία έχει αναρριχηθεί σε υψηλό επίπεδο, όμως στο σύνολο του παγκόσμιου πληθυσμού φτάνουν μόνο ελεγχόμενα θραύσματα αυτής της τεχνολογίας.

ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ: Οι μάζες έπρεπε να εξακολουθούν να είναι δέσμιοι μιας κατασκευασμένης κι ελεγχόμενης πραγματικότητας που κρατά την ενέργεια εξαγοράσιμη κι όχι ελεύθερη προς όλους.

Δεν υπάρχει λόγος βίαιης και ακαριαίας κατάκτησης του πλανήτη όπως δείχνουν οι χολιγουντιανές ταινίες γιατί πολύ απλά  ο πλανήτης είναι ήδη κατακτημένος. Αφού οι παγκόσμιες κυβερνήσεις και οι μυστικές σέχτες ενεργούσαν κάτω απ’ τις οδηγίες των εξωγήινων οντοτήτων που στην ουσία τρέφονται με τις αρνητικές σκέψεις των ανθρώπων.

Το ΣυννεφόδεντροΟ Alex Bristow προσπαθεί να σώσει το κλειδί του Συννεφόδεντρου, ειδοποιώντας με παράδοξο τρόπο την ανιψιά του Magie Bristow μέσω του Julien Lachance, που διατηρεί στην έπαυλή του ένα μυστηριώδη πίνακα που έχει φιλοτεχνηθεί εκατό χρόνια πριν σε μια παράλληλη πραγματικότητα.

Μεταφερόμαστε λοιπόν στην γαλλική επαρχία, όπου οι ήρωες προσπαθούν να εξιχνιάσουν το μυστήριο και παράλληλα η συγγραφέας μας διηγείται τις εξελίξεις στο 1920-23 όπου ο παππούς του Julien Lachance, ο Gilebert Lachance μοιράζεται την εμπειρία του Συννεφόδεντρου με τον Nicola Tesla και …..δεν θα σας πω άλλα για να μην κάνω spoiler.

Πάντως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται και η έννοια του χρόνου είναι σχετική… μα πάρα πολύ σχετική. Αυτό μας καταδεικνύει και η συγγραφέας μέσα απ’ την συναρπαστική πλοκή του μυθιστορήματος.

Επίσης μας κάνει να αναρωτηθούμε:

«Μήπως τελικά όλοι μας είμαστε εν αγνοία μας , άβαταρ μιας ανώτερης υπαρξιακής κατάκτησης και απλώς συλλέγουμε πληροφορίες που αφορούν την υλική πραγματικότητα κατά την διάρκεια της ζωής μας; Μήπως τα βιώματα και οι εμπειρίες μας είναι απλώς πληροφορίες που συγκεντρώνονται και αξιολογούνται; Μήπως δεν είμαστε τίποτα παραπάνω από συλλέκτες;»

Το μυθιστόρημα αυτό άνετα θα μπορούσε να γυριστεί σε ταινία και το εύχομαι στην Margaret P.Dalkour, καθώς ήδη μεταφέρεται στην αγγλική και γαλλική γλώσσα. Διαβάστε το και θ’ αλλάξουν ριζικά όλες οι κοσμοθεωρίες σας! Άλλωστε αυτός είναι ο σκοπός ενός καλού βιβλίου!

Το “Συννεφόδεντρο” έρχεται να προσφέρει στον αναγνώστη ένα παράθυρο σε άλλα δεδομένα, μετατρέποντάς τον σε ταξιδευτή του νου που τολμά να ακροβατήσει…

Περίληψη: Έχει έρθει πια η μεγάλη στιγμή για τον Frank Winders ν’ αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Όσο κι αν έχει κλειδώσει τα βιώματα και τις εμπειρίες στο υπόγειο του νου του, με την ταμπέλα Συνειδητό Ονείρεμα, εκείνα τώρα σπρώχνουν με βία να βρουν προς τα έξω! Το απόκοσμο τεχνούργημα που είχε παραλάβει με τόσο μυστηριώδη τρόπο, είχε ταξιδέψει μέσα από πολύπλοκες κι εξωτικές χρονικές σήραγγες, με τους πιο παράδοξους κι ανέλπιστους ταχυδρόμους, για να φτάσει στα χέρια του… Ένα δεύτερο γράμμα θ’ αποκάλυπτε πως το ταξίδι του σε αυτές τις τρεις παράλληλες πραγματικότητες, όχι μόνο ήταν αληθινό, αλλά αυτή τη φορά το αποδεικτικό εισιτήριο είχε πάνω την ίδια την υπογραφή του! Μια υπογραφή που είχε τοποθετηθεί εκεί απ’ τον ίδιο σχεδόν εκατό χρόνια πριν απ’ τη γέννησή του! Όσο για τον αποστολέα…μερικές φορές εκ των πραγμάτων, ο ανθρώπινος νους είναι αναγκασμένος να διευρυνθεί και να αποδεχθεί πως αυτό που αποκαλεί ΑΔΥΝΑΤΟ όντως συμβαίνει!

Είναι δυνατόν το μέλλον να διαμορφώνει το παρελθόν; Μπορεί το παρόν να εξελίσσεται ταυτόχρονα και προς τις δύο κατευθύνσεις του χρόνου; Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας ξεδιπλώνουν σταδιακά μια υπερκόσμια συνωμοσία που στέκεται πάνω και πέρα απ’ την ανθρώπινη διάνοια, καταλύοντας κάθε συμβατή αντίληψη περί υλικής πραγματικότητας! ΤΟ «Συννεφόδεντρο» έρχεται να προσφέρει στον αναγνώστη ένα παράθυρο σε άλλα δεδομένα μετατρέποντας τον σε ταξιδευτή του νου που τολμά να ακροβατήσει πάνω σε άγνωστα κοσμικά μοτίβα που μόνο η ανθρώπινη υπέρβαση ή η παράνοια-σύμφωνα με τις ισχύουσες κλασσικές απόψεις-μπορούν να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους.

Το Συννεφόδεντρο

Στοιχεία βιβλίου:

Τίτλος: Η Mήτρα του Kακού ΙΙ: To Συννεφόδεντρο

Συγγραφέας: Margaret P. Dalkour

Εκδοτικός Οίκος Πηγή – I write

ISBN: 978-618-5231-88-0

Έκδοση: Αθήνα, Δεκέμβριος 2017

Σελίδες: 381

Επεξεργασία εικόνας: Αναστάσιος Τριανταφύλλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here