Προσωπική άποψη: Αγγελική Δρακάκη

Οι Σκοτεινές επιθυμίες είναι ένα βιβλίο που ανήκει στην αισθηματική λογοτεχνία. Ομολογώ πως όταν πήρα το βιβλίο στα χέρια μου, το υπέροχο εξώφυλλο καθώς και ο τίτλος του βιβλίου δεν με παρέπεμπαν σε ένα αισθηματικό βιβλίο, αλλά σε κάποιο βιβλίο τρόμου ή θρίλερ. Όμως, ξεκινώντας την ανάγνωσή του, γρήγορα κατάλαβα πως τελικά επρόκειτο για αισθηματικό βιβλίο.

Σαν κεντρικός χαρακτήρας του βιβλίου είναι η Άντα, μια δεκαεννιάχρονη κοπέλα που όνειρό της είναι να γίνει σχεδιάστρια μόδας. Όμως, ένα περιστατικό που είχε συμβεί στο παρελθόν, την έκανε να χτίσει γύρω της, αλλά και γύρω από την καρδιά της, τείχη. Θέτοντας πάντα όρια και έχοντας τον έλεγχο στην ζωή της, ώστε να μην παρασυρθεί ποτέ.

Οι δευτερεύοντες χαρακτήρες του βιβλίου είναι ο Άγγελος και ο Δημήτρης, δυο ανερχόμενοι μουσικοί. Ο Δημήτρης, ένας δυναμικός, παθιασμένος χαρακτήρας που δεν δέχεται το όχι για απάντηση, κουβαλά και αυτός με τη σειρά του τους δικούς του δαίμονες από το παρελθόν. Σε αντίθεση, ο Άγγελος είναι ένας ήρεμος χαρακτήρας που σου εμπνέει εμπιστοσύνη, είναι γλυκός, τρυφερός και προστατεύει τους δικούς του ανθρώπους. Φευ… Κουβαλάει και αυτός τα δικά του προβλήματα, στα οποία πρέπει να βρει μια λύση.

Οι τρεις τους θα συναντηθούν στο πάρτι έναρξης της σχολής και η ένταση μεταξύ τους θα είναι έντονη. Οι δυο άντρες θα μπουν στην ζωή της Άντας και θα την αλλάξουν ριζικά.

Τα κεφάλαια του βιβλίου εναλλάσσονται συνεχώς, από την Άντα στον Δημήτρη και μετά στον Άγγελο. Με αυτόν τον τρόπο, βλέπουμε τις σκέψεις και την καθημερινότητά τους, σε πρώτο πρόσωπο. Βλέπουμε επίσης πως εξελίσσεται η σχέση μεταξύ τους σιγά-σιγά, τόσο της Άντας με τον Δημήτρη, όσο της Άντας με τον Άγγελο. Bλέπουμε πώς ο κάθε χαρακτήρας προσπαθεί να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει τους δικούς του φόβους και δαίμονες.

«Θέλω όλο αυτό να το πάμε σοβαρά». Η φωνή του ήταν αποφασιστική όσο ποτέ, με τα μάτια του να με κοιτάνε και να με τσακίζουν από τη σιγουριά που έβγαζαν από μέσα τους. Σάστισα, δεν το περίμενα με τίποτα αυτό. Σοκαρισμένη έκανα κίνηση να τραβηχτώ μακριά του, λέγοντας

«Δεν…»

«Αφέσου γαμώτο, ό, τι και να έχει γίνει άσ’ το πίσω σου».

Παρότι το βιβλίο εντάσσεται στην αισθηματική λογοτεχνία και έχει αρκετές ερωτικές σκηνές, δεν πρέπει να σταθείς μόνο σε αυτές. Υπάρχει αρκετό μυστήριο γύρω από το τί έγινε στο παρελθόν της Άντας και του Δημήτρη. Το πώς το συμβάν που συνέβη σε εκείνη, επηρέασε όλους τους χαρακτήρες ,άλλους σε μεγάλο και άλλους σε μικρό βαθμό. Είναι τόσο καλοδουλεμένη ιστορία που θεωρώ πως ακόμα κι αν έλειπαν οι ερωτικές σκηνές, η ιστορία θα ήταν το ίδιο καλή όπως και τώρα.

Ψέματα, ίντριγκες, πάθος, χιούμορ, λάμψη και μια καλά κρυμμένη αλήθεια που περιμένει έτοιμη να βγει στο φως. Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν αυτήν την ιστορία. Αθήνα, Λονδίνο, Μαδρίτη είναι μερικές από τις πόλεις στις οποίες θα ταξιδέψεις, διαβάζοντας αυτό το βιβλίο.

Σκοτεινές επιθυμίες Το βιβλίο είναι αρκετά μεγάλο, για την ακρίβεια είναι 840 σελίδες, δηλαδή 62 κεφάλαια. Μη σας φοβίσει αυτό, θεωρώντας πως θα έχει πολλή ανάλυση σε σημείο να σε κουράσει και να γίνει βαρετό. Η συγγραφέας έχει γράψει με τέτοιο τρόπο την ιστορία που μόνο βαρετή δεν είναι. Οι περιγραφές της είναι τόσες, όσο χρειάζεται, χωρίς περιττές λεπτομέρειες που κουράζουν, δίνοντάς σου να καταλάβεις τον συναισθηματικό κόσμο του κάθε χαρακτήρα. Συνάμα, σε κάνει να φαντάζεσαι την κάθε σκηνή, λες και βρίσκεσαι μέσα στην ιστορία και κάθεσαι σε κάποια γωνία παρακολουθώντας την να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια σου. Τα συναισθήματα εναλλάσσονται, από τη χαρά στη λύπη, από το θυμό στην απογοήτευση, μα στο τέλος έρχεται η λύτρωση που περίμενες από την αρχή, για κάθε χαρακτήρα ξεχωριστά.

Η γραφή της συγγραφέως είναι απλή και κατανοητή, χωρίς να πλατειάζει. Υπάρχει αρκετή δόση ωμής διαλέκτου, όμως αυτό εμένα προσωπικά δεν με ενόχλησε καθόλου. Θεωρώ πως με αυτό τον τρόπο οι χαρακτήρες φαίνονται ακόμα πιο αληθινοί, λες και είναι ο κολλητός σου ή το παιδί της διπλανής πόρτας.

Είναι ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί γιατί περνάει πολύ καλά μηνύματα, αν μου επιτρέπετε. Όπως ο αληθινός έρωτας και η πραγματική φιλία. Το ότι στην ζωή δεν είναι τίποτα τυχαίο και κάθε άνθρωπος που έρχεται στην ζωή μας, έχει κάτι να μας διδάξει.

Γιατί όταν θα τελειώσεις αυτό το βιβλίο, θα ήθελες να κλέψεις λίγη λάμψη και δυναμικότητα από την Άντα, θα ευχόσουν να είχες δίπλα σου έναν Δημήτρη και να ήταν αληθινός ο Άγγελος…

Περίληψη: Η ζωή δεν μπορεί να ελεγχθεί από τα χέρια μας, ούτε η καρδιά μπορεί να μείνει παγωμένη και κλειδωμένη για πάντα. Η Άντα θα το μάθει καλά αυτό.

Η Άντα, μια ανεξάρτητη, δυναμική και γεμάτη όνειρα δεκαεννιάχρονη κοπέλα, ξεκινάει τη φοιτητική της ζωή στο χώρο της Μόδας, προσπαθώντας να κάνει μια νέα αρχή. Πάντα έθετε όρια και είχε τον έλεγχο σε όσα έκανε. Ένα σκοτεινό και ραγισμένο παρελθόν την οδήγησε σε μια απόφαση. Να κλειδώσει την καρδιά της και να μην επιτρέψει σε κανέναν και τίποτα να την κλονίσει.
Τι συμβαίνει, όμως, όταν δύο άντρες εμφανίζονται στη ζωή της και τα ανατρέπουν όλα;

Μία μόνο νύχτα αρκεί. ο Άγγελος Ανδρεάδης και ο Δημήτρης Ελευθεριάδης, δύο ανερχόμενοι μουσικοί, θα καταφέρουν να γκρεμίσουν όσα είχε καταφέρει να χτίσει. Ο Άγγελος, ένας φιλόδοξος άντρας που ζει στη Μαδρίτη. Μια ήρεμη δύναμη που μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη. Ο Δημήτρης, δυναμικός, δεν ανέχεται το όχι για απάντηση. Θα οδηγήσουν άραγε την Άντα να επιστρέψει σε όσα είχε ξεχάσει εδώ και καιρό; Και εκείνη, από τη μεριά της, θα μπορέσει να αφεθεί ξανά σε όσα αυτοί φέρνουν με την εμφάνισή τους;

«Αφέσου, γαμώτο! Ό, τι και να έχει γίνει, άσ’ το πίσω σου…» Η φωνή του ήταν ήρεμη, μα ο τόνος του έβγαζε θυμό. Με έσφιξε πιο πολύ πάνω του, για να μην ξεφύγω.

Σκοτεινές επιθυμίες Στοιχεία βιβλίου:

Τίτλος: Σκοτεινές επιθυμίες

Συγγραφέας: Άντα Αντρέου

Εκδόσεις: iWrite 

Έτος έκδοσης: 2017

Σελίδες: 840

ISBN: 978-618-5218-55-3

Επεξεργασία εικόνας: Αναστάσιος Τριανταφύλλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here