Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

Πολλές φορές εμείς οι γονείς, θέτουμε ερωτήματα στους εαυτούς μας, σχετικά με την ανατροφή των παιδιών μας και τον τρόπο διαπαιδαγώγησής τους.

Δυστυχώς, η καθημερινότητα με τα προβλήματα και τις δυσκολίες της, μας αγχώνει και πολλές φορές  ξεσπάμε στα παιδιά μας. Άλλες φορές πάλι βρισκόμαστε μπροστά σε αδιέξοδο, αδυνατώντας να χειριστούμε διάφορες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε με τα παιδιά μας.

Η Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος Σοφία Ανδρεοπούλου έγραψε ένα βιβλίο που σκοπό έχει να  βοηθήσει τους γονείς στο να βρουν λύση στα ερωτήματα που τους βασανίζουν και να κατανοήσουν τις συμπεριφορές των παιδιών τους.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάτε πως όταν το παιδί σας κλαίει ή φωνάζει μέσα στη νύχτα, δεν το κάνει για να σας ταλαιπωρήσει. Το κάνει επειδή πραγματικά υποφέρει. Χρειάζεται τη βοήθειά σας και για αυτό στρέφεται σε σας. Το θέμα είναι με ποιον τρόπο θα το βοηθήσετε.

Αν φωνάζετε και μετά υποχωρείτε στις απαιτήσεις του, το μόνο που κάνετε είναι να του δείξετε:

1. Ότι εσείς είστε αδύναμοι.

  1. Ότι το θεωρείτε ανήμπορο να τα βγάλει πέρα μόνο του.

Έτσι αφενός ο φόβος του μεγαλώνει και αφετέρου εξαρτάται από εσάς για αν τον αντιμετωπίσει.

γονείςΜε απλό και κατανοητό τρόπο, εξηγεί στους γονείς, μέσα από παραδείγματα που παραθέτει, πώς να αντιμετωπίσουν τα διάφορα προβλήματα που προκύπτουν. Τα θέματα που έχει επιλέξει η συγγραφέας είναι άκρως ενδιαφέροντα και απασχολούν όλους τους γονείς, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό. Το φαγητό, ο ύπνος, οι κανόνες και τα όρια, το διαζύγιο, ο θάνατος και η απώλεια, η ενδοοικογενειακή βία, ο σχολικός εκφοβισμός, η υπερβολική χρήση του διαδικτύου κ.α.

Είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο-βοήθημα για όλους τους γονείς που θέλουν να έχουν μια υγιής σχέση  με τα παιδιά τους. Μια σχέση που θα χαρακτηρίζεται από αγάπη, αμοιβαίο σεβασμό, εμπιστοσύνη και σταθερότητα.

Το βιβλίο της Σοφίας Ανδρεοπούλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Περίληψη: Ας το παραδεχτούμε. Οι περισσότεροι γονείς κάνουμε «τα πάντα» για το παιδί μας, εκτός από ένα πράγμα: να το ακούμε.
Σπάνια το ακούμε αληθινά. Σπάνια αφιερώνουμε χρόνο για να κατανοήσουμε σε βάθος τι αισθάνεται, τι σκέφτεται, τι χρειάζεται.
Ακούστε, λοιπόν, τα ίδια τα παιδιά που μιλούν για την καθημερινότητά τους, τα προβλήματα και τα συναισθήματά τους. Με διερμηνέα την παιδοψυχολόγο Σοφία Ανδρεοπούλου, κατανοήστε τι κρύβεται πίσω από τα λόγια τους και ανακαλύψτε τρόπους να διαχειριστείτε τις μικρές και μεγάλες δυσκολίες της ζωής, έτσι ώστε να τα βοηθήσετε να αναπτυχθούν, να ωριμάσουν, να είναι ευτυχισμένα.

γονείςΣτοιχεία βιβλίου:

Τίτλος: Γονείς, ακούστε μας

Συγγραφέας: Σοφία Ανδρεοπούλου

Εκδόσεις: Διόπτρα

ISBN: 978-960-605-376-4

Ημερομηνία έκδοσης: 22/11/2017

Αριθμός σελίδων: 208

Επεξεργασία εικόνας: Στέλλα Νικολαΐδου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here