Γράφει ο Ηλίας Τσιάρας 

Η σημερινή μας περιπλάνηση στις πολύχρωμες, πολύβουες μεγαλουπόλεις που απαρτίζουν το χαοτικό, συναρπαστικό, μαγικό και σαφέστατα διασκεδαστικό σύμπαν της 9ης Τέχνης είναι αφιερωμένη στους υπερήρωες που έχουν έναν δίδυμο αδελφό, αλλά δεν το γνωρίζουν καν.

Ο λόγος είναι απλός: ανήκει σε διαφορετική εταιρεία! Πόσοι χαρακτήρες της Marvel έχουν εμπνεύσει την DC;

Ποιοι υπερήρωες της DC αποτέλεσαν το αρχέτυπο πάνω στο οποίο πάτησε η Marvel;

Ήρθε η ώρα να το ανακαλύψετε…Moon Knight vs Batmanυπερήρωες

Θα ξεκινήσω με ένα ζευγάρι που έχει αναφερθεί και στο παρελθόν. Και οι δύο είναι πλούσιοι, ψυχασθενείς και αγαπούν τη νύχτα. Δεν είναι οι συμβατικοί υπερήρωες, αφού τα κίνητρα αμφότερων πηγάζουν από τη δίψα τους για εκδίκηση. Και είναι και ντετέκτιβ.

Προτίμηση: Και τους δύο, είναι υπέροχοι. Αλλά Batman είναι μόνο ένας!

 

Hawkeye vs Green Arrow

υπερήρωεςΠερνάμε σε δύο ήρωες που τα τελευταία χρόνια έχουν τεράστια απήχηση, κυρίως λόγω του κινηματογράφου (βλ. Avengers) και της τηλεόρασης (βλ. Arrow). Εδώ, η εικόνα μιλά από μόνη της. Μία φαρέτρα, πολλά και παράξενα βέλη και ένα τόξο είναι τα μόνα που χρειάζονται οι κατά τα άλλα απλοί, καθημερινοί αυτοί τύποι.

Προτίμηση: Δύσκολο. Μάλλον Hawkeye, λόγω του ότι τον γνώρισα πιο μικρός.

 

υπερήρωες

 Namor vs Aquaman

Βουτάμε στα βαθιά και συναντάμε τους όχι ιδιαίτερα συμπαθείς άρχοντες της Ατλαντίδας. Αναπνέουν κάτω από το νερό, μιλάνε με ψάρια, είναι δυνατοί και συνήθως επιζητούν την ησυχία τους. Τους λες και μονόχνωτους.

Προτίμηση: Σαφέστατα Aquaman. Συμφωνεί και η σύζυγος, λόγω Jason Momoa.

 

 

υπερήρωεςAnt-man vs Atom

Παρόμοια περίπτωση με τους τοξότες της παρέας. Εδώ έχουμε να κάνουμε με δύο επιστήμονες, που αρχικά κατόρθωσαν να μειώσουν σχεδόν σε μικροσκοπικό επίπεδο το σώμα τους, ενώ στη συνέχεια πέτυχαν και την αντιστροφή της όλης διαδικασίας (μάλλον το γνωστό ‘size doesn’t matter’ δεν τους έπεισε).

Προτίμηση: Atom λόγω του απλά ανυπέρβλητου Identity Crisis.

 Quicksilver vs Flashυπερήρωες

Περνάμε στους Usain Bolt της παρέας. Νομίζω πως η προηγούμενη πρόταση με κάλυψε. Είδατε τι γρήγορα που τα είπα;

Προτίμηση: Μάλλον Flash, έχει περισσότερο βάθος ως χαρακτήρας.

 

Doctor Strange vs Doctor Fate

υπερήρωεςΑς δούμε λιγάκι και τους μάγους των comics. Πέραν των μυστικιστικών τους ικανοτήτων, μοιράζονται το μισό του ονόματός τους, (και άντε, ο Strange ήταν όντως ιατρός) αλλά και την πηγή των δυνάμεών τους, αφού και οι δύο έχουν στην κατοχή τους πανίσχυρα μαγικά αντικείμενα.

Προτίμηση: Doctor Fate. Φοράει περικεφαλαία, δε φταίω εγώ!

Mr. Fantastic vs Elongated Man

υπερήρωεςΕδώ η ταύτιση είναι σχεδόν ολοκληρωτική. Πέρα από την προφανή ικανότητα να μετατρέπονται σε ζωντανό καουτσούκ και οι δύο είναι ιδιαίτερα ευφυείς, δεν έκρυψαν ποτέ την ταυτότητά τους και είναι ή ήταν (ο δεύτερος χήρεψε) παντρεμένοι με μια Sue.

Προτίμηση: Θα έλεγα κανέναν, αλλά και πάλι μου έρχεται το Identity Crisis στο μυαλό, οπότε Elongated Man.

 The Vision vs Red Tornado

Και φτάσαμε στα ανδροειδή. Και τα δύο ποθούν να αποκτήσουν μια πιο ανθρώπινη υπόσταση, συναισθήματα και να ζήσουν μια όσο το δυνατόν ‘φυσιολογική’ ζωή. Επίσης και τα δύο κατασκευάστηκαν από villains, αλλά στη συνέχεια στράφηκαν εναντίον τους. Τέλος, είναι μέλη παρόμοιων ομάδων.

Προτίμηση: Νομίζω Red Tornado, αλλά δεν ξέρω ακριβώς γιατί.

Wasp vs Bumblebeeυπερήρωες

Χρειάζεται στ` αλήθεια να πω κάτι; Οκ, ας προσθέσω πως είναι σχετικά άγνωστες στο ευρύ κοινό (αν και η Wasp υπονοείται στην ταινία Ant-man και του χρόνου θα τους δούμε μαζί στις οθόνες μας).

Προτίμηση: Καμία.

Deadpool vs Deathstroke

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τα κακά παιδιά. Αμφότεροι δολοφόνοι, οπλισμένοι με σπαθιά και πυροβόλα όπλα και με ικανότητα ανάπλασης/αυτοΐασης. Φοράνε παρόμοια στολή και το χειρότερο: ίδιο όνομα (Wade Wilson-Slade Wilson!). Μιλάμε για αναίσχυντη αντιγραφή, όχι χαζά!

Προτίμηση: Deathstroke και τα μυαλά στα κάγκελα.

 

υπερήρωες

Black Cat vs Catwoman

Δύο κυρίες γοητευτικές, με εκπληκτικές ακροβατικές ικανότητες που χρησιμοποιούν προς ιδίων όφελος και το κυριότερο ίσως γνώρισμα που μοιράζονται, προσπερνώντας φυσικά το αιλουροειδές μοτίβο, είναι το μακροχρόνιο ειδύλλιο με πασίγνωστους υπερήρωες (Spider-Man και Batman, αντίστοιχα).

Προτίμηση: Black Cat, λόγω χρώματος μαλλιών.

 

υπερήρωες

Thanos vs Darkseid

Εδώ μιλάμε για μια κανονική τιτανομαχία, αφού ο πρώτος είναι όντως τιτάνας και ο δεύτερος θεός (new god, αλλά και πάλι). Και οι δύο τεράστιοι, με επιδερμίδα παράξενου χρώματος, κατέχουν τρομακτικές δυνάμεις που δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν προκειμένου να κατακτήσουν ολόκληρο το σύμπαν.

Προτίμηση: Μάλλον κλίνω προς Darkseid, λόγω χρήσης μαθηματικών συμβόλων (Anti-Life Equation)

 

υπερήρωεςMan-Thing vs Swamp Thing

Εδώ τα πράγματα αρχίζουν και ξεφεύγουν, καθώς έχουμε να κάνουμε με δύο ανθρωπόμορφες ενσαρκώσεις έλλογης φυτικής ζωής, κατά προτίμηση βαλτώδους προελεύσεως. Πριν καταλήξουν έτσι, ήταν δύο κλασικοί Dr. (επιστήμονες όχι ιατροί) που, όπως ξέρουμε εμείς που διαβάζουμε comics, είναι οι νούμερο ένα υποψήφιοι να πάθουν κάποια τραγική μετάλλαξη. Αξίζει να σημειωθεί πως έκαναν το ντεμπούτο τους με μόλις 3 μήνες διαφορά!

Προτίμηση: Swamp Thing, καθαρά λόγω του μοναδικού Alan Moore.

Winter Soldier vs Red Hood

Για το τέλος, κράτησα δύο πολύ αγαπητά sidekicks που, αφού πέθαναν (ή έτσι τουλάχιστον νόμιζαν για τον πρώτο), αναστήθηκαν, υπέστησαν πλύση εγκεφάλου, κατάφεραν να ξαναγίνουν υπερήρωες και μάλιστα αυτόνομοι! Α, αγαπάνε επίσης υπερβολικά πολύ τα πυροβόλα όπλα.

Προτίμηση: Red Hood, ποτέ δε συμπάθησα τον Captain America.

Κάπου εδώ λέω να σας αφήσω. Φυσικά, υπάρχουν πολλά ακόμα παρόμοια ζευγάρια ηρώων που δεν ανέφερα, όπως Electro-Black Lightning (ηλεκτρικές δυνάμεις), Captain America-Commander Steel (Β΄ Παγκόσμιος και πατριώτες), Sandman-Clayface (ικανότητες μεταμόρφωσης), Ghost Rider-Atomic Skull (κρανίο που φλέγεται), Quasar-Green Lantern (δυνάμεις από εξωγήινο αντικείμενο), Magneto-Dr. Polaris (άρχοντες του μαγνητισμού), Hulk-Solomon Grundy (τεράστιοι, ημίγυμνοι και γκρι).

Και σκεφτείτε πως μιλήσαμε μόνο για ομοιότητες μεταξύ ηρώων της Marvel και της DC. Σκεφτείτε τι γίνεται και στις όχι και τόσο γνωστές εταιρίες του χώρου!

Μέχρι την επόμενη φορά, μην ξεχνάτε να απολαμβάνετε τα comics του αγαπημένου σας ήρωα. Ποτέ δεν ξέρετε πότε θα τον πεθάνουν!

Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here