Κική Κωνσταντίνου Βιογραφικό & Εργογραφία

0
211

Η Κική Κωνσταντίνου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Στροφυλιά, ένα μικρό, όμορφο χωριό της Βόρειας Εύβοιας.

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Χαλκίδας μα λίγα χρόνια αργότερα ανακάλυψε πως αυτό που τη γεμίζει ουσιαστικά είναι η συγγραφή λογοτεχνικών κειμένων και παραμυθιών.

Είναι ένα παιδί που αρνείται πεισματικά να μεγαλώσει και δεν μπορεί να πάψει λεπτό να χαμογελά, να ονειρεύεται, να αισιοδοξεί και να ελπίζει.

Από το 2010 διατηρεί το δικό της «χώρο» στο διαδίκτυο και μπορεί κανείς να τη συναντήσει στο www.ekfrastite.blogspot.com. (Εκφράσου)

Όνειρο ζωής για εκείνη ήταν να καταφέρει να εκδώσει το πρώτο της βιβλίο. Αυτό το όνειρο πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο του 2015 με την κυκλοφορία της πρώτης της ποιητικής συλλογής σε ελεύθερο στίχο «Τα Λάφυρα της Ψυχής μου» και συνεχίστηκε τον Μάιο του 2016 με την κυκλοφορία της δεύτερής της ποιητικής συλλογής σε ελεύθερο στίχο «Οι Φεγγίτες της Ζωής μου» υπό την καθοδήγηση του mystory.gr

Είναι μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκίδας «Οι Φίλοι του Γιάννη Σκαρίμπα» και επιδιώκει να γίνει παράδειγμα για όλους όσους θέλουν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, μα ο φόβος τους κρατάει πίσω. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τολμήσεις, να μη φοβηθείς, να βάλεις την αγάπη σου μέσα σε ότι κάνεις και να γίνεις ο ίδιος το όνειρο, η ελπίδα.

Διότι, ότι αγαπάς, δεν μπορεί παρά να γίνει το ίδιο η ελπίδα.

”Θα σε ταΐσω με τα ίδια μου χέρια,
Στάχυα •

Θα ρίξω μέσα στο ποτήρι,
νερό για να πιεις,
προερχόμενο από στάχτες.

θα σου προσφέρω ως επιδόρπιο
Αίμα •
από την πιο γλυκιά μου αρτηρία.
Μα αν τύχει και θες περισσότερο,
θα φροντίσω να τις φράξω Όλες.

Θα ανάψω στο τραπέζι μας, κεριά
να σου θυμίσουν την ιστορία του Ίκαρου και του Δαίδαλου.
Να θέλεις να πετάξεις μαζί τους, να απογειωθείς, να πας κοντά στον ήλιο
Και σύντομα, να βρεθείς στη θάλασσα.

Και πιο βαθιά… και πιο βαθιά
Στον πάτο της.”

Μπορείτε να την βρείτε:

Blog ”Eκφράσου” Facebook

Απάντηση