Ειρήνη Λεονάρδου: Βιογραφικό & Εργογραφία

Η Ειρήνη Λεονάρδου γεννήθηκε το Γενάρη του 1959 και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Λύκειο της Σχολής Βαλαγιάννη και παρακολούθησε σπουδές Κλασικού Χορού, ενώ παράλληλα πήρε μαθήματα κλασικής κιθάρας στο Κρατικό Ωδείο της Βορείου Ελλάδος. Ασχολήθηκε με την έρευνα του Παράξενου από τα δεκατρία της χρόνια και άρχισε να γράφει σχεδόν την ίδια εποχή.

Το 2002 εκδίδεται το πρώτο της βιβλίο «Το Μυστικό των Θεών» το οποίο επανακυκλοφορεί σε νέα έκδοση. (2014)

Από το 1996 έως το 2007 αρθρογραφεί για τα περιοδικά “ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ”, “ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ” και “ΑΒΑΤΟΝ” ενώ όλη η αρθρογραφία της κυκλοφορεί αναπροσαρμοσμένη σε βιβλία υπό μορφή Τριλογίας με τον τίτλο «ΥΠΑΡΞΗ».

Έκτοτε ασχολείται με την Επιμέλεια Κειμένων & την Σελιδοποίση Βιβλίων καθώς και με την συγγραφή σεναρίων για την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το αγγλόφωνο κινηματογραφικό της σενάριο “The Secret of the Gods” (aka “In Primordial Silence”) που είναι προσαρμογή του ομώνυμου βιβλίου της έχει διακριθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ.

Συνεργάζεται με τον ιστότοπο “Ονειρόκοσμος” και είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Λέσχης Ortessia.

Παιδί του ανοικτού ορίζοντα και της φύσης, αγαπά τα ζώα και λατρεύει τα ταξίδια. Ζει με την οικογένειά της στην αγροικία τους, σε προάστιο της Θεσσαλονίκης, και μοιράζει το χρόνο της στην έρευνα, το γράψιμο και τη φροντίδα των δικών της.

Εργογραφία

Το μυστικό των Θεών, Αρχέτυπο 2002, 2014 (Θεσσαλονίκη-Νέα Έκδοση)

Μυστικές διδασκαλίες και θεωρίες, Αρχέτυπο 2008 (συλλογικό)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.