Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More
    ΑρχικήΛογοτεχνίαΕλληνική ΛογοτεχνίαΦόνος 5 αστέρων - Έλενα Ακρίτα

    Φόνος 5 αστέρων – Έλενα Ακρίτα

    -

    Φόνος 5 αστέρων

    Προσωπική άποψη: Νεκταρία Πουλτσίδη

    Την Έλενα Ακρίτα την γνώρισα πρώτα μέσα από την δουλειά της ως δημοσιογράφο και ευθυμογράφο. Έπειτα, την συνάντησα στην παρουσίαση του βιβλίου της για το οποίο θα σας μιλήσω σήμερα και είναι ο «Φόνος 5 αστέρων».

    Είναι το πρώτο της αστυνομικό βιβλίο που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα και είχα μεγάλη περιέργεια να το διαβάσω.

    Δεν θα το χαρακτήριζα ένα κλασικό αστυνομικό μυθιστόρημα από αυτά που όλοι ίσως έχουμε κάποια στιγμή διαβάσει. Είναι ένα σύγχρονο μυθιστόρημα με στοιχεία αστυνομικού, έξυπνες ατάκες, ένταση, ρυθμό και μυστήριο.

    Δυο μέτρα πιο δίπλα ένα άτομο παρακολουθούσε ατάραχο τη μάχη του παιδιού με τον θάνατο. Κάπνισε για λίγη ώρα μέχρι να βεβαιωθεί ότι όλα οδηγούνταν σε ένα (απ)αίσιο τέλος. Πέταξε το τσιγάρο με μια άποψη τροχιά. Η γόπα έπεσε στην επιφάνεια της λίμνης δημιουργώντας έναν απειροελάχιστο κυματισμό. Εκεί ακριβώς όπου είχε βυθιστεί το κοριτσάκι.

    Είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται ευχάριστα χωρίς να κουράζει καθόλου τον αναγνώστη. Η συγγραφέας σκιαγραφεί με αμεσότητα την ελληνική κοινωνία. Οι χαρακτήρες είναι άνθρωποι που συναντάς στην καθημερινότητά σου. 

    Μέσα στη  πλοκή και στους χαρακτήρες των ηρώων διακρίνεται ξεκάθαρα το καυστικό ύφος της συγγραφέως που όλοι έχουμε συνηθίσει. Απίστευτα χιουμοριστικό, οι διάλογοι με τις καθημερινές ατάκες με έκαναν σε πολλά σημεία να γελάσω.

    Αν θέλετε ένα ελαφρύ ανάγνωσμα που να διαβάζεται γρήγορα η επιλογή του ”Φόνος 5 αστέρων” αποτελεί μια καλή επιλογή.

    Περίληψη: Δεκέμβριος 2004. Δέκα χρόνια πριν…

    Ένα μικρό κοριτσάκι ξεφεύγει από την προσοχή των γονιών του και πνίγεται στη λίμνη Στυμφαλία. Μερικά μέτρα πιο πέρα μια άγνωστη φιγούρα το παρατηρεί μέχρι το τέλος.

    Δεκέμβριος 2014. Δέκα χρόνια μετά…

    Κάθε χρόνο, την ίδια μέρα, ο μεγιστάνας του τουρισμού Γιάννος Ασλάνογλου οργανώνει ένα μεγαλειώδες οικογενειακό δείπνο στην έπαυλή του στη Φιλοθέη. Φέτος, ακριβώς τα μεσάνυχτα, βρίσκεται νεκρός στο δωμάτιό του με την πόρτα κλειδωμένη από μέσα.

    Λόγοι υγείας;    Ατύχημα;    Φόνος;

    «ΦΟΝΟΣ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ» ουρλιάζουν πανευτυχή τα πρωτοσέλιδα: O φόνος «πουλάει». Και σε έναν ιδιοκτήτη αλυσίδας ξενοδοχείων 5 αστέρων, μόνο ένας φόνος 5 αστέρων αρμόζει.

    Η κόρη του μαζί με τη φίλη της δημοσιογράφο ξεκινούν μια αγωνιώδη έρευνα που θα τις βυθίσει στα πιο σκοτεινά στρώματα της «καλής» κοινωνίας. Από τη Βοστόνη στο Λονδίνο και από το Λονδίνο στην Αθήνα, οι δρόμοι της νύχτας θα τις οδηγήσουν σε μυστικά και ψέματα. Σε κληρονομιές, εκβιασμούς και κρυμμένα πάθη. Σε θαμμένες αλήθειες κι ερωτικά σκάνδαλα. Όλα μαζί συνθέτουν ένα σκοτεινό μείγμα μέσα σε μια κλεψύδρα που αδειάζει. Και αδειάζει γρήγορα.

    Γιατί στην πραγματικότητα απομένουν μόνο 24 ώρες μέχρι ο δολοφόνος να ξαναχτυπήσει…

    Στοιχεία βιβλίου:

    Τίτλος: Φόνος 5 αστέρων

    Συγγραφέας: Ακρίτα Έλενα

    Εκδότης: Διόπτρα

    ISBN: 9789603649588

    Αριθμός Σελίδων: 432

    Έτος Έκδοσης: 2015

    Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

    Υποστηρίξτε το blog μας με μία δωρεά, πατώντας εδώ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ