Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More
    ΑρχικήΛογοτεχνίαΕλληνική ΛογοτεχνίαΜέχρι το τέλος του χρόνου - Παπαδημακοπούλου Γιώτα

    Μέχρι το τέλος του χρόνου – Παπαδημακοπούλου Γιώτα

    -

    Μέχρι το τέλος του χρόνου 

    Προσωπική άποψη: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

    Όλα τα βιβλία της Γιώτας Παπαδημακοπούλου με συγκινούν. Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από το ογκώδες (744 σελίδες τις οποίες διάβασα με πολλή χαρά) Μέχρι το τέλος του χρόνου. Μια υπέροχη ιστορία αγάπης που καμία σχέση δεν έχει με εύπεπτα, ρομαντικά μυθιστορήματα. Γιατί εδώ μιλάμε για μία grande ιστορία αγάπης ανάμεσα στην Κρυσταλλία και τον Κωνσταντίνο που μόνο παραμυθένια δεν είναι η διαδρομή της.

    Η Κρυσταλλία γνωρίζει τον Κωνσταντίνο και ερωτεύονται παράφορα.  Στα δεκαοχτώ τους, σχεδόν παιδιά ακόμη, ζουν έναν παράφορο έρωτα τον οποίο δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν. Συναντιούνται πρώτη φορά στη σχολή χορού και κυνηγούν μία υποτροφία στο εξωτερικό.  Εκτός από το πάθος για τον χορό, τους ενώνει και το πάθος του ενός για τον άλλο. Μια σχέση καρμική την οποία ζούμε μέσα από τις σελίδες του βιβλίου από τη γέννησή της μέχρι… το τέλος του χρόνου.

    Με βεβαρυμένο παρελθόν οι δυο νέοι, προσπαθούν να ξεπεράσουν το παρελθόν και να πορευτούν στο μέλλον. Η γνωριμία τους συγκλονίζει την καθημερινότητά τους και κάνει την καρδιά τους να χτυπά έντονα. Η ένωσή τους έχει τα πάντα: ένταση, πάθος, ζήλιες, καβγάδες και λάθη. Χωρίς να έχουν την ωριμότητα και ενίοτε το σθένος να συζητήσουν και να βρουν λύσεις στα προβλήματά τους, αυτή η σχέση περνάει από πολλά στάδια. Ένα πράγμα είναι βέβαιο: αγαπιούνται. Αλλά αρκεί η αγάπη  για να βρουν την ευτυχία;  

    «Με φοβάσαι;»

    Ναι, σε φοβάμαι! Φοβάμαι που δεν ξέρω ποιος είσαι! Φοβάμαι που χάνω τον εαυτό μου! Φοβάμαι που δεν έχω τον έλεγχο! Φοβάμαι που είμαι τόσο ερωτευμένη! 

    Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Κρυσταλλία πηγαίνει σε μία σχολή χορού στην Καλλιθέα. Εκεί γνωρίζει αμέσως, από την πρώτη μέρα, δύο αγόρια, επίσης χορευτές. Τον Σωτήρη και τον Κωνσταντίνο. Ο Σωτήρης είναι έξω καρδιά άνθρωπος. Φιλικός, καλόβολος, πάντα πρόθυμος να βοηθήσει και προπάντων φουλ ερωτευμένος με την Κρυσταλλία. Ο Κωνσταντίνος είναι ακριβώς το αντίθετο του Σωτήρη. Βλέμμα σκοτεινό και δολοφονικό, αγέλαστος και αμίλητος. Φυσικά, η Κρυσταλλία ερωτεύεται τον… Κωνσταντίνο! Ο Κωνσταντίνος δε μισεί την Κρυσταλλία όπως νομίζουμε στη αρχή. Ίσα ίσα που τη βλέπει και αμέσως η καρδιά του χτυπά σε ρυθμούς ρούμπα. Αλλά δεν της το δείχνει. Όπως όμως είναι γραφτό για τους μεγάλους έρωτες, οι καταστάσεις τούς αναγκάζουν να εκδηλωθούν και να ζήσουν τον έρωτά τους στο έπακρο. Πληγώνοντας τον Σωτήρη που είχε σοβαρές πιθανότητες να κερδίσει την καρδιά της Κρυσταλλίας.  Αν και στην αρχή κρύβουν το δεσμό τους. 

    Αποφασίζουν να εξαργυρώσουν την υποτροφία που κερδίζουν στο ίδιο πανεπιστήμιο. Ζουν, σπουδάζουν και εργάζονται μαζί. Και καθώς νομίζουμε πως θα ζήσουν μια ζωή μες στην  ευτυχία, τα πάντα ανατρέπονται! (Μεταξύ μας, δεν περίμενα και κάτι διαφορετικό από τη Γιώτα Παπαδημακοπούλου!)

    «Φοβάσαι;» τη ρώτησε με περισσότερη αγωνία, σκεπτόμενος πως ίσως είχε μετανιώσει με την απόφασή της να τον ακολουθήσει. 

    Η Κρυσταλλία κούνησε αρνητικά το κεφάλι της. «Όχι, δεν φοβάμαι.»

    «Τότε;»

    «Αγωνιώ… να ξεκινήσει η νέα μου ζωή… μαζί σου… Αγωνιώ για όλα αυτά που θα δω και που θα γνωρίσω, και αγωνιώ ακόμα περισσότερο, επειδή ξέρω πως θα είσαι εκεί.» 

    Ο Κωνσταντίνος χαμογέλασε ανακουφισμένος. «Πάντα θα είμαι εκεί.» 

    «Μέχρι το τέλος του χρόνου;» τον ρώτησε…

    Μια σειρά λαθών, μερικά δικά τους και μερικά που τους ακολουθούν από το παρελθόν, φέρνουν τα πάνω κάτω στη ζωή του ζευγαριού…  Έχουν ένα ταλέντο φοβερό αυτοί οι δύο: πληγώνουν ασύστολα ο ένας τον άλλον. Ιδίως ο Κωνσταντίνος που με τη ζήλια και τον εγωισμό του είναι ζωντανός καταστροφέας συναισθημάτων… Φυσικά και χωρίζουν. 

    Τελικά ο χρόνος θα γιατρέψει τις πληγές και θα τους προσφέρει αυτό που επιθυμεί πιο πολύ η καρδιά τους; Είχαν υποσχεθεί ότι θα είναι μαζί για πάντα, μέχρι το τέλος του χρόνου…  Κατάφεραν να κρατήσουν την υπόσχεση που είχαν δώσει ο ένας στον άλλον; Για να το μάθετε θα πρέπει να διαβάσετε το βιβλίο!

    Τρεις χώρες: Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ.

    Δύο καρδιές που χτυπούν στον ίδιο ρυθμό.

    Μια αγάπη. 

    Ανατρεπτικό, συγκινητικό, ευφάνταστο και υπέροχο. Και με φανταστική επιλογή τραγουδιών! 

    Περίληψη: Η Κρυσταλλία, έχοντας χάσει με τραγικό τρόπο τη μητέρα της όταν ήταν παιδί, έχει περάσει τα τελευταία έξι χρόνια της ζωής της απομονωμένη από τους ανθρώπους. Ζει στο δικό της μικρόκοσμο, όπου τα συναισθήματα δεν χωράνε, αφού μόνο πόνο και δυστυχία μπορούν να φέρουν.

    Την ίδια στιγμή, ο Κωνσταντίνος ζει μαζί με τη μικρότερη αδερφή του, προσπαθώντας να συνυπάρξει με τα σημάδια που άφησε ο νεκρός πατέρας τους στην ψυχή του, τα οποία όμως τον έχουν κάνει εσωστρεφή, ψυχρό και απόμακρο, ανίκανο να νιώσει οποιοδήποτε άλλο συναίσθημα εκτός από θυμό και οργή.

    Οι ομοιότητες ανάμεσά τους πολλές. Όπως και οι διαφορές τους. Όμως, το κοινό τους όνειρο, ο χορός, στον οποίον είναι ολοκληρωτικά αφοσιωμένοι, είναι εκείνο που θα ενώσει τους δρόμους τους, «προκαλώντας» τους να δουν τι είναι αυτό που υπερτερεί.

    Μία σχέση που ξεκινάει από μια μεγάλη και αναίτια κόντρα για να οδηγήσει σε ένα πάθος που με τη σειρά του θα εξελιχθεί σε έναν μεγάλο έρωτα.

    «Μέχρι το τέλος του χρόνου» είχαν ορκιστεί ν’ αγαπιούνται. Ήταν το δικό τους «για πάντα». Ωστόσο, μια στιγμή θα είναι αρκετή για να γκρεμίσει όσα με κόπο έχτισαν. Αρκετή για να χωρίσουν οι δρόμοι τους, και να μετατραπεί η αγάπη τους σε μίσος. Κι όμως, όσοι είναι γραφτό να είναι μαζί, το πεπρωμένο τούς φέρνει κοντά, ενώ, μέσα από συμπτώσεις, βρίσκει πάντα τον τρόπο για να τους δοκιμάσει.

    Άραγε, η αγάπη είναι αρκετή για να μας κάνει ν’ αλλάξουμε;
    Άραγε, μπορεί ν’ αντέξει μέχρι το τέλος του χρόνου;

    Μέχρι το τέλος του χρόνουΣτοιχεία βιβλίου:

    Τίτλος: Μέχρι το τέλος του χρόνου

    Συγγραφέας: Παπαδημακοπούλου Γιώτα

    Εκδότης: Μάτι

    ISBN: 9786185021764

    Αριθμός Σελίδων: 744

    Έτος Έκδοσης: 2017

    Υποστηρίξτε το blog μας με μία δωρεά, πατώντας εδώ

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    1. ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ!
      ΠΟΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ.
      ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ “ΧΑΡΗΚΑ”,ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ,ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ “ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ” ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΧΟΡΕΥΤΕΣ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ,ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ,ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ!!!
      ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.
      ΜΙΑ ΤΡΥΦΕΡΗ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.
      ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ