Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More
    ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 4-6Καλοκαίρι φθινόπωρο χειμώνας άνοιξη καλοκαίρι... - Αργυρώ Πιπίνη

    Καλοκαίρι φθινόπωρο χειμώνας άνοιξη καλοκαίρι… – Αργυρώ Πιπίνη

    -

    Καλοκαίρι φθινόπωρο χειμώνας άνοιξη καλοκαίρι

    Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

    Ένα ακόμα τρυφερό, όμορφο και συνάμα βραβευμένο βιβλίο της συγγραφέως Αργυρούς Πιπίνη, διάβασα πριν λίγες μέρες. Αναφέρομαι στο βιβλίο “Καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας, άνοιξη, καλοκαίρι…” που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη, σε εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή.

    Η συγγραφέας επέλεξε για βασικό «ήρωα» του βιβλίου της ένα σπίτι. Ένα σπίτι που είχε ζήσει πολλές ευτυχισμένες στιγμές με τους ιδιοκτήτες του, είχε ακούσει αμέτρητα παραμύθια, πολλά γέλια και ξεφωνητά. Μα καθώς περνούσαν τα χρόνια οι ιδιοκτήτες του το εγκατέλειπαν σιγά-σιγά. Έφευγαν για άλλες Πολιτείες, άλλα σπίτια πιο μικρά και βολικά. Κι αυτό μαράζωνε. Ξεράθηκαν τα φυτά και τα λουλούδια του, ενώ κισσός είχε θεριέψει, και μόνο μια μηλιά αντιστεκόταν στο μαρασμό.

    Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα σπίτι. Είχε  καιρό  να ακούσει τραγούδια στο σαλόνι του, χρόνια να ακούσει γέλια στο κήπο του, να νιώσει τρεχαλητά στη σκάλα του, να δει παιχνίδια στα δωμάτιά του, να μυρίσει φαγητά στην κουζίνα του, να ταξιδέψει με όνειρα στη σοφίτα του. Τα πουλιά το προσπερνούσαν και δεν έφτιαχναν εκεί τις φωλιές τους, και οι γάτες δεν γεννούσαν σ’ αυτό τα γατάκια τους.

    Κάποια μέρα ένα μικρό αγόρι, έσπρωξε τη πόρτα του κήπου και μπήκε μέσα. Δεν ήταν μόνος του….. Ύστερα άλλαξαν όλα.

    Μια όμορφη κι αισιόδοξη ιστορία, γραμμένη σαν ένα μεγάλο ποίημα.  Η Αργυρώ Πιπίνη υπογράφει ένα ιδιαίτερο βιβλίο για μικρούς και μεγάλους, που γεννά ανάμικτα συναισθήματα. Με λόγο λιτό, μα γεμάτο. Η Ίρις Σαμαρτζή έκανε υπέροχη δουλειά στην εικονογράφηση με χρωματικούς συνδυασμούς και λεπτομέρειες. Αναφέρεται στις αλλαγές που συμβαίνουν στο πέρασμα του χρόνου, τόσα σε αντικείμενα όσο και στους ανθρώπους. Όλα όμως αξίζουν στη ζωή και μια δεύτερη ευκαιρία. Θα δώσετε …ζωή στο άχρωμο σπίτι του εξωφύλλου;

    Φτάνοντας στη τελευταία σελίδα του βιβλίου, αυτό που μένει στον αναγνώστη είναι μια γλύκα και μια ηρεμία στη ψυχή και ίσως να έχει αναθεωρήσει τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τη ζωή.

    Περίληψη: Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα σπίτι…

    Mια ιστορία για τη συνέχεια της ζωής των πραγμάτων και των ανθρώπων, όπως αλλάζουν οι εποχές, μια ιστορία για τη βοήθεια μιας γενιάς προς την επόμενη, για τις δεύτερες ευκαιρίες.

    Στοιχεία βιβλίου:

    Αργυρώ ΠιπίνηΤίτλος: Καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας, άνοιξη, καλοκαίρι……

    Συγγραφέας: Αργυρώ Πιπίνη

    Εκδόσεις: Πατάκη

    Εικονογράφος: Ίρις Σαμαρτζή

    ISBN: 9789601616001

    Σελίδες: 56

    Ημερομηνία έκδοσης: 26/10/2016

    Υποστηρίξτε το blog μας με μία δωρεά, πατώντας εδώ.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ