Σκοτεινά Βήματα 

Προσωπική άποψη: Μαργαρίτα Κατσίπη

Κρατώντας στα χέρια μου το βιβλίο Σκοτεινά Βήματα του Αλέξη Ζησιμόπουλου, το εξώφυλλο με προετοιμάζει για ένα ταξίδι που κάθε άλλο πάρα εύκολο φαίνεται. Μια γυναίκα με βλέμμα και μαλλί που απέχει από κάθε ανθρώπινη  απόχρωση, υπόσχεται να με παρασύρει μέσα από τις σελίδες του σε έναν φανταστικό κόσμο.

Ένας κόσμος στον όποιο κυριαρχεί η παρακμή. Τόσο  οικονομικά όσο και ηθικά και αυτό αφήνει να είναι εμφανές μέσα  από τις εμπειρίες των ηρώων. Τέσσερις  διαφορετικοί άνθρωποι καλούνται να συνεργαστούν προκειμένου να συγκεντρώσουν τέσσερα μαγικά κλειδιά, τα οποία θα βοηθήσουν να αλλάξει εκ θεμέλιων ο κόσμος στον όποιο ζουν.

Οι δυνάμεις  των πρωταγωνιστών, οι οποίες θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ροή της ιστορίας  και πως τις απέκτησαν, αποκαλύπτονται σταδιακά με συχνές  αναδρομές στο παρελθόν. Αν και λίγο κουραστικές αυτές οι αναδρομές, είναι όμως αναγκαίες, γιατί μέσα από αυτές διαμορφώθηκαν οι χαρακτήρες των πρωταγωνιστών σε αυτό που είναι σήμερα.

Ένα ξωτικό, αρχικά με την μορφή παιδιού, θα είναι ο λόγος για τον όποιο θα ενωθούν  και η προσπάθεια να καταλάβει τον σκληρό κόσμο στον όποιο βρίσκεται, ωθεί τους πρωταγωνιστές να κάνουν ό, τι μπορούν για να την προστατέψουν κατά την διάρκεια της αναζήτησής τους.

Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση, καθώς η ιστορία εξελίσσεται, είναι πως  μέσα από αυτήν την πορεία τα άτομα αυτής  της ομάδας ωριμάζουν και διαχειρίζονται τόσο το παρελθόν, τις τραυματικές τους εμπειρίες, όσο και τις νέες προκλήσεις με τρόπο διαφορετικό από ό, τι θα επέλεγαν να κάνουν παλιότερα.

Η αδιαφορία, η  κακία, η απογοήτευση, η φαινομενική ευτυχία είναι κάποια από τα στοιχεία του χαρακτήρα τους, τα οποία έχουν αναπτύξει οι  τέσσερις εκλεκτοί και υπερέχουν έναντι άλλων. Όσο προχωρούσα την ανάγνωση του βιβλίου, συνειδητοποίησα πως ήταν αυτά τα οποία   μεταβάλλονται   κατά την διάρκεια της αποστολής  τους.

Θα καταφέρουν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια που θα βάλουν στον δρόμο τους πρόσωπα που για τους δικούς τους λόγους θέλουν να αποτύχει αυτή η αποστολή; Θα σας αφήσω να το ανακαλύψετε εσείς,  ταξιδεύοντας  μέσα σε αυτό τον φανταστικό κόσμο που έπλασε ο Αλέξης  Ζησιμοπούλος   στο βιβλίο του Σκοτεινά Βήματα.

Απόσπασμα (Σημείωμα Συγγραφέα):

Αυτή η ιστορία μιλάει για φανταστικά πράγματα, εξωπραγματικά. Όλοι οι χαρακτήρες όμως έχουν κάτι πολύ αληθινό που σίγουρα θα έχετε συναντήσει στη ζωή σας, σε κάποιο βαθμό. Αν και προσπάθησα να περάσω αρκετά παρακινητικά μηνύματα, πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι αυτή η ιστορία δεν έχει ως στόχο να προβάλει το χαρούμενο τέλος ή την ωραιοποίηση των πραγμάτων. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχόμαστε τα χειρότερα πράγματα όπως είναι, αλλά σίγουρα ο καθένας θα πρέπει με τον δικό του τρόπο να τα αντιμετωπίζει. Ελπίζω διαβάζοντας γι’ αυτόν τον φτιαχτό κόσμονα περάσετε όσο καλά πέρασα κι εγώ για να τον φτιάξω. Έτσι κι αλλιώς, τι είναι το διάβασμα; Να αναπτύσσεις αληθινά αισθήματα για μη αληθινούς ανθρώπους.

Περίληψη: Σε έναν παρακμάζοντα ηθικά και οικονομικά κόσμο, μια θεά στέλνει ένα ξωτικό σε μια αποστολή: Μαζί με τέσσερις εκλεκτούς πρέπει νασυγκεντρώσει τέσσερα μαγικά κλειδιά και να επιφέρει την εκ θεμελίων αλλαγή του. Μια ομάδα πολύ διαφορετικών χαρακτήρων θα ταξιδέψει από τη μία άκρη του κόσμου έως στην άλλη, αλληλεπιδρώντας με διαφορετικά πρόσωπα, βιώνοντας παράλληλα ποικίλες καταστάσεις. Οι ήρωές μας θα ωριμάσουν, αναπτύσσοντας παράλληλα ισχυρές σχέσεις μεταξύ τους. Φτάνοντας στο τέλος του δρόμου τους, θα βρουν, άραγε, κάτι να αγαπήσουν στον κόσμο που τους έχει πληγώσει ή θα είναι η ολοκληρωτική αλλαγή εκείνη που πρόκειται να αποτελέσει τη μοναδική ενδεδειγμένη λύση;

Στοιχεία βιβλίου:

Τίτλος: Σκοτεινά Βήματα

Συγγραφέας: Αλέξης Ζησιμόπουλος

Εκδότης: Πηγή

Ημερ/νία έκδοσης: Οκτώβριος 2017

Σελίδες: 526

ISBN: 978-618-5231-76-7

Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

Υποστηρίξτε το blog μας με μία δωρεά, πατώντας εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ