Προσωπική άποψη: Νάντια Κίσκα

«Ο νεαρός άνθρωπος φάνηκε αμέσως να αναπνέει πιο σταθερά και ήρεμα μες στον ύπνο του. Ο Μίχο ίσιωσε και πάλι την ουσία του και τον κοίταξε με απόγνωση. Ποιος θα ήταν ο σωστός τρόπος για όλους τους άραγε; Γιατί εκείνος δεν τον έβλεπε; Γιατί;… Τράβηξε τα μαλλιά του προς τα πίσω και τα κράτησε εκεί για μια στιγμή αναστενάζοντας βαθιά. Κι έπειτα εξαφανίστηκε από το δωμάτιο σαν μια λευκή ομίχλη που μόλις είχε διαλυθεί… Δεν είχε άλλο χρόνο…»

Καθιερωμένο storytime!

Την κριτική μου για το πρώτο βιβλίο της σειράς Angel Eyes μπορείτε να την βρείτε εδώ.

Αφού λοιπόν τελείωσε η πρώτη μου εμπειρία με τους «Φύλακες», ανυπομονούσα να περάσω στο επόμενο βιβλίο, όμως είχα προτεραιότητες. Ωστόσο, η σελίδα στο facebook για το Angel Eyes φρόντιζε για όσο καιρό αφιέρωνα τον χρόνο μου σε άλλα αγαπημένα και μη βιβλία, να τροφοδοτεί την αγάπη και την εμμονή μου για την σειρά, καθώς η συγγραφέας και εικονογράφος Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου ακολουθεί μια πολύ καλή τακτική marketing. Τα σκίτσα της τα οποία εμπλουτίζουν την σελίδα της σε καθημερινή βάση εντείνουν την αγωνία και σε βάζουν σε σκέψη, υποψίες και στην διαδικασία να μαντέψεις το παρακάτω. Εγώ απλά προσκυνώ!

Μαγικά μέρη, μαγικές εικόνες, μαγική γλώσσα. Η Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου στην συνέχεια της ιστορίας της Αμόρια, καταφέρνει αυτό που λίγοι συγγραφείς έχουν καταφέρει πριν απο εκείνη. Να κλιμακώσει την ένταση και να κρατήσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη εως την τελευταία σελίδα.

Το μονοπάτι Βιβλία-κτήνη, όπως αποκαλώ εγώ εκείνα με παραπάνω από 500+ σελίδες, και όμως δεν μπορώ να πω ότι έκανε κοιλιά πουθενά. Ήταν γρήγορο, άμεσο και αυτή η γλώσσα που χρησιμοποιεί η συγγραφέας… Την αγαπώ. Εμπλουτίζει το λεξιλόγιο μου, πέρα από την φαντασία μου. Μαγεύει, πορώνει και σε κάνει να βλαστημάς που ο Οκτώβρης αργεί για το επόμενο.

Η Αμόρια στο δεύτερο βιβλίο της σειράς μας ξανασυστήνεται σαν νεαρή γυναίκα με επιθυμίες, ευαισθησίες και πάνω από όλα ανθρωπιά. Οι φύλακές της υποκύπτουν στα θέλω και τις ανάγκες της αλλά πάνω από όλα, υποκύπτουν στις ίδιες τις επιθυμίες τους. Η συγγραφέας μας μυεί στην σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης, στις ανάγκες της σάρκας και στους σκοτεινούς πόθους του μυαλού.

Γνωρίζουμε νέους χαρακτήρες με σκοτεινά μυστικά και επιθυμίες, ενώ την ίδια στιγμή  το κουβάρι του παρελθόντος των πρωταγωνιστών ξετυλίγεται αφήνοντάς μας με κομμένη την ανάσα. Νέα μέρη γεμάτα μυστήριο, μύθοι και γεγονότα του παρελθόντος που θα καθορίσουν το μέλλον της Αμόρια και ο απαγορευμένος έρωτας που μεγαλώνει μέρα με την μέρα συνθέτουν ένα από τα πιο δυνατά μυθιστορήματα που είχα την τύχη να υπάρξω αναγνώστης.

Spoileralert: Ο παράφορος έρωτας της Αμόρια για τον Μίχο, δεν είναι ο έρωτας που μονοπωλεί το βιβλίο καθώς μια πολύ γνωστή αριστοκράτισσα αποφασίζει να μπει στο καταραμένο παιχνίδι του έρωτα και να διεκδικήσει αυτό που θέλει.

Το μονοπάτι Η τέχνη της Λίλας σαν εικονογράφος ωριμάζει μαζί με τους χαρακτήρες της μέρα με την μέρα και εμείς σαν αναγνώστες είμαστε αρκετά τυχεροί ώστε να παρακολουθούμε αυτό το ταξίδι αυτογνωσίας μέσα από τις σελίδες των μυθιστορημάτων της.

Και τώρα ας αφιερώσουμε ενός λεπτού σιγή για το κοράκι του Άμας που μου έκλεψε την καρδιά…

Γιος της Guehennah, με τη φοβερότερη φήμη, οι πιο ατρόμητοι και οι πιο θανατηφόροι. Μορφές του κόρακα και δίδυμα λεπίδια και η καρδιά μου χάνει έναν χτύπο.

Τέλος, θέλω να συγχαρώ την συγγραφέα για την συνεργασία της με τις Εκδόσεις Μomentum! Και εις ανώτερα και πάντα τα καλύτερα.

Περίληψη:  Η «Κόρη» με το μυστηριώδες χάρισμα επιστρέφει… Στο παρελθόν πάντα την προστάτευαν εκείνοι, οι «Φύλακες». Τώρα είναι η σειρά της να τους στηρίξει. Όταν η νίκη βαδίζει χέρι-χέρι με τον κίνδυνο του θανάτου, αιώνιοι αντίπαλοι εξαναγκάζονται σε αφόρητη συμμαχία. Ολέθρια μυστικά και φόβοι, πάθη, αμαρτήματα και απαγορευμένοι έρωτες κλονίζουν ήρωες… Κι ενώ παλιοί και καινούριοι φίλοι αλλά και εχθροί παίρνουν τις θέσεις τους για μάχη, η Αμόρια δεν έχει πια την πολυτέλεια να παραμείνει αδύναμη. Θα πολεμήσει για να υπερασπιστεί όλους όσους αγαπά. Δεν υπάρχει επιστροφή για κανέναν τους πλέον. Στο μονοπάτι που επέλεξαν, θα ισορροπήσουν ή θα συντριβούν…

Με φόντο το φαντασιακό μεσαιωνικό φέουδο του Μπρινν και ταυτόχρονα το αχανές αστρικό πεδίο, η ήδη περίπλοκη ζωή της Αμόρια του Αλέριο συνεχίζεται με ολοένα και πιο απρόβλεπτες εξελίξεις. Και η εμφάνιση ενός άγνωστου και άκρως επικίνδυνου εχθρού, που δρα καταχθόνια κρυμμένος επιδέξια στη σκιά, κλονίζει ακόμα περισσότερο την εύθραυστη ψυχολογία των ηρώων. Οι Φύλακες της κοπέλας θα αναγκαστούν να συμμαχήσουν, ενώ οι αγαπημένοι της άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με τα δικά τους σύνδρομα αλλά και τον πειρασμό.

Γιατί ο Ρομάν θα γίνει στόχος αστρικής επίθεσης; Ποια θα αποκαλυφθεί ότι είναι η αληθινή δαιμονική υπερφύση του Σεντ; Θα καταφέρει ο ερωτευμένος Μίχο να διατηρήσει τη λαμπρότητα της αγγελικής ψυχής του; Και άραγε ποιο ρόλο θα κληθούν να διαδραματίσουν η Μάρα και η Ελοΐζ; Αρχαία στοιχειακά και δαιμόνια, υλομορφές και μονόκερα, το λευκό δέντρο της πόλης Raquaea αλλά και ένα μυστήριο αγόρι που δε μεγαλώνει κάνουν τις περιπέτειες της Αμόρια ακόμα πιο μαγικές και απαιτητικές για την ηλικία της.

Στο τέλος του κοφτερού μονοπατιού της μήπως πρέπει τελικά να επιλέξει μια ζωή ανθρώπινη; Είναι η μοίρα της να απαρνηθεί το ‘Μάτι’ της και τους Φύλακές της δια παντός πλέον; Το «Βιβλίο Ι: Φύλακες» το 2016 άνοιξε τα ‘αγγελικά μάτια’ μας και μας έκανε να αγαπήσουμε τους χαρακτήρες του. Τώρα εκείνοι επιστρέφουν κοντά μας και μας καλούν να βαδίσουμε μαζί τους στο «Βιβλίο ΙΙ: Το Μονοπάτι». Ας αφεθούμε στα αλλόκοσμα ξόρκια τους μέσα από τη μαγευτική συνέχεια του εικονογραφημένου μυθιστορήματος φαντασίας “Angel Eyes”. 

Το βιβλίο ανήκει στη σειρά “Angel Eyes”, που αποτελεί το πρώτο και μοναδικό εικονογραφημένο μυθιστόρημα φανταστικής λογοτεχνίας αυτής της έκτασης στα ελληνικά.
Η πλοκή βασίζεται στον ομώνυμο ονειρόκοσμο που εμπνεύστηκε η συγγραφέας-εικονογράφος και εκτυλίσσεται ταυτόχρονα στη φυσική και στην αστρική διάσταση, με χαρακτήρες τόσο ανθρώπινους όσο και αλλόκοσμους. 
Περιέχει 75 αυθεντικές εικόνες που σχεδίασε η ίδια δημιουργός με επιρροή από την ιαπωνική manga/anime τεχνοτροπία, καθώς επίσης και παράρτημα fanart.

Το πρώτο μέρος, το “Angel Eyes Βιβλίο Ι: Φύλακες”, κυκλοφόρησε τον Ιούνιο 2016 και μάγεψε το αναγνωστικό κοινό, ιδιαίτερα το εφηβικό και νεανικό, και μάλιστα χαρακτηρίστηκε best seller.
Η σειρά “Angel Eyes” θα συνεχιστεί με τρία ακόμη βιβλία: ‘Προορισμός’, ‘Αργυρή Ιέρεια’ και ‘Πέρα απ’ τ΄ Άστρα’.

Το μονοπάτι Βιογραφικό: Η Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και σπούδασε. Αποφοίτησε το 1994 από την Ελληνογαλλική Σχολή Μοναχών Ουρσουλινών. Η έφεσή της προς τις ξένες γλώσσες την οδήγησε πολύ σύντομα στην τελειοποίηση των Αγγλικών και των Γαλλικών. Το 1997 παράλληλα με τις σπουδές της εργάστηκε ως assistant animator στη μοναδική τότε εταιρία παραγωγής κινουμένων σχεδίων στην Ελλάδα, Artoon. Το 2002 ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές σπουδές της στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών στο αντικείμενο της Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και εργάστηκε στον τομέα αυτό διδάσκοντας παιδιά και εφήβους επί πολλά έτη. Το 2006 εγκατέλειψε την πρωτεύουσα αναζητώντας μια καλύτερη ζωή τόσο για την οικογένειά της όσο και για την ίδια, και μετακόμισε στην ιδιαίτερη πατρίδα του συζύγου της, τη Χίο, όπου κατοικούν μαζί με την κόρη τους έως σήμερα. Διαθέτοντας έμφυτη και έντονη δημιουργική φαντασία, εκφραζόταν από παιδί μέσω της ζωγραφικής και του γραφικού σχεδίου (κυρίως ιαπωνικού manga), ενώ ταυτόχρονα διέθετε πάντα έφεση για τη λογοτεχνική αφήγηση και γραφή. Ανήσυχο πνεύμα, αρέσκεται στο να μελετά ενδελεχώς αντικείμενα όπως η Ιστορία της Τέχνης, η Λαογραφία και ο Πολιτισμός, ο εσωτερισμός, τα θεοσοφικά και μαγικά συστήματα, τα οποία και αντανακλώνται έντονα τόσο μέσω του χρωστήρα όσο και μέσω της πένας της. Από το 2011 έχει ξεκινήσει τη συγγραφή, την οποία μαζί με τη ζωγραφική αισθάνεται ως τα ικανοποιητικότερα μέσα έκφρασης της φαντασίας. Η «Angel Eyes» είναι ένας κόσμος φαντασίας που γεννήθηκε ως ιδέα στο μυαλό της δημιουργού τη χρονιά εκείνη και συνδυάζει πρωτότυπες εικόνες και κείμενα σε άμεση συνάφεια και αλληλεπίδραση μεταξύ τους. Το Φεβρουάριο του 2015 πραγματοποίησε στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου την πρώτη της ατομική έκθεση εικονογράφησης με τίτλο «Angel Eyes on canvas» με 67 έργα της.

Στοιχεία βιβλίου:

Τίτλος: Angel Eyes Βιβλίο II: Το μονοπάτι

Συγγραφέας: Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου

Σελίδες: 556

Εκδοτικός οίκος: Ο τύπος-Ε.&Δ. Ζήσιμος Ο.Ε.

Σειρά βιβλίων: Angel Eyes

ISBN: 978-618-82595-2-2

Έτος Έκδοσης: 2017

 

                                                               Επιμέλεια εικόνας: Νάντια Κίσκα

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.