Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More
    ΑρχικήΛογοτεχνίαΣειρές: Μεταφρασμένη ΛογοτεχνίαΤο κορίτσι του ημερολογίου - Audrey Carlan

    Το κορίτσι του ημερολογίου – Audrey Carlan

    -

    Το κορίτσι του ημερολογίου 

    Προσωπική άποψη: Νάντια Κίσκα

    Καθιερωμένο πλέον story time!

    Άλλη μια βόλτα σε μια τεράστια αλυσίδα αλυσίδα προϊόντων τεχνολογίας, πολιτισμού και επικοινωνίας (πόσο περισσότερο μπορώ να καρφωθώ χωρίς να πω το όνομα της αλυσίδας!) για την απελπισμένη reviewer με τα περίεργα γούστα…

    Και κάπου ανάμεσα σε ένα καλάθι που είναι έτοιμο να ξεχυλίσει από τετράδια, πολύχρωμα μολύβια και μαρκαδοράκια, υπάρχει θαμμένο «Το κορίτσι του ημερολογίου» της Audrey Carlan. Δεν ξέρω εάν το θυμάστε, αλλά πέρσι είχε πολυδιαφημιστεί από την τηλεόραση και το ασπρόμαυρο εξώφυλλο με τα ματζέντα χαρακτηριστικά αιχμαλώτισε την προσοχή μου. Γραφίστας είμαι, είναι στην φύση μου! Την ίδια εποχή λόγω της γιορτής μου, έχω στο πορτοφόλι μου και μια δωροεπιταγή, δώρο μιας πολύ καλής φίλης. Έτσι λοιπόν η Μία Σόντερς βρίσκεται στα χέρια μου, αλλά η ιστορία της για εμένα θα ξετυλιχτεί τον Γενάρη του 2018.

    «Και όταν ξεπληρώσεις το χρέος σου, τι;»

    «Θα γυρίσω στος Λος Άντζελες όπου είσαι και εσύ», του αποκρίθηκα.

    «Όμως θα φύγεις αύριο, όπως και να ‘χει.» Η θλίψη στα καταπράσινα μάτια του μου έκοψε την ανάσα. Πέρασε πολλή ώρα πριν μπορέσω να απαντήσω.

    «Ναι. Αύριο φεύγω».

    Έγνεψε και χαμήλωσε το βλέμμα του. «Δηλαδή όταν γυρίσεις…» αυτή τη φορά η φωνή του έσβησε.

    «Δεν θέλω να με περιμένεις, Γουές. Αν βρεις κάτι καλό με κάποια, να το εκμεταλλευτείς. Να περάσεις καλά. Ένας άντρας σαν εσένα, με τέτοια εμφάνιση, δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να βρει κάποια να του ζεστάνει το κρεβάτι».

    «Αυτό θα κάνεις εσύ; Θα αφήσεις τους πελάτες να ζεστάνουν το κρεβάτι σου;»

    Δεν είναι βιβλίο για όλη την οικογένεια. Δεν είναι βιβλίο να το διαβάζει κανείς στο λεωφορείο, στο ΚΤΕΛ, στο αεροπλάνο. Πιστέψτε με… Το έζησα. Για έναν μήνα, οι επιβάτες του δρομολογίου Πέραμα-Ομόνοια το έζησαν μαζί μου. Έχει ωμή και σκληρή γλώσσα και εκτενείς ερωτικές περιγραφές. Μιλάμε για ένα σκληρό βιβλίο. Αν ψάχνετε για έρωτες, αγάπες και λουλούδια δεν θα τα βρείτε στο συγκεκριμένο βιβλίο. Σου δίνει μια γεύση της σκληρής πραγματικότητας. Των επιπτώσεων του τζόγου και της τοκογλυφίας. Το βάρος που κουβαλάει η πρωτότοκη κόρη με μια μάνα που τους εγκατέλειψε όταν ήταν παιδί και την ανάγκασε να μεγαλώσει και να συντηρεί την μικρή της αδερφή και τον τζογαδόρο πατέρα της. Το που μπορεί να καταλήξει η υποχρέωση απέναντι στην οικογένεια της όταν τα χρέη του πατέρα της γίνονται και δικά της.

    Η Μία Σόντερς είναι ένα σκληρό αγοροκόριτσο, μεγαλωμένο στα φώτα του Λας Βέγκας. Στην βιοπάλη από μικρή, με απίστευτες υποχρεώσεις και πολύ κακό γούστο στους άντρες. Ο πρώην της έμπλεξε τον πατέρα της στο τοκογλυφικό του σύστημα και τώρα είναι σε κώμα. Η Μία θέλει ένα εκατομμύριο δολλάρια για να μην καταλήξει ο πατέρας της στο χώμα και εκείνη δεν είναι διατεθειμένη να τον αφήσει να φύγει έτσι. Ακόμα και αν δεν ήταν η πατρική φιγούρα που έπρεπε.

    Το κορίτσι του ημερολογίουΕίναι ένα βιβλίο ωμής πραγματικότητας πασπαλισμένο με όμορφα φώτα, πολυτελή βίλες, πιο-καυτούς-από-την-κόλαση άντρες και υπέροχα παπούτσια. Θίγει επίσης θέματα όπως η αληθινή φιλία, τον πραγματικό έρωτα, το σεξ χωρίς δεσμεύσεις, το σεξ επι πληρωμή, τις υπηρεσίες συνοδών και τις διαλυμένες οικογένειες. Θέματα που η συγγραφέας τα έχει θίξει ναι μεν με σκληρή γλώσσα, την ίδια στιγμή όμως με μια ευαισθησία και με μια γλυκόπικρη ματιά.

    Η τετραλογία «Calendar Girl» έχει ολοκληρωθεί με τους 12 μήνες του χρόνου, χωρισμένους ανα 3 σε κάθε βιβλίο και κυκλοφορούν όλα μεταφρασμένα στα ελληνικά.

    Αναζητήστε τα!

    Περίληψη: ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΙΑ 12 ΜΗΝΕΣ

    12 ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΑΝΔΡΕΣ

    12 ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

    12 ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΔΩΜΑΤΙΑ

    12 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΓΚΑΡΝΤΑΡΟΜΠΕΣ

    Είναι ο μόνος τρόπος για να κερδίσει ένα εκατομμύριο δολάρια και να σώσει την ζωή του πατέρα της

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΖΗΣΕΙ. ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ;

    Η Μία Σόντερς χρειάζεται χρήματα. Πολλά χρήματα. Έχει διορία έναν χρόνο για να ξεπληρώσει τον τοκογλύφο που απειλεί τη ζωή του πατέρα της και ζητάει πίσω τα χρήματα που του δάνει-σε για να παίξει στο καζίνο. Ένα εκατομμύριο δολάρια για την ακρίβεια. Η αποστολή της είναι απλή – να δουλέψει ως συνοδός πολυτελείας στην εταιρεία της θείας της στο Λος Άντζελες και να ξεπληρώσει το χρέος σε μηνιαίες δόσεις. Να περνάει ένα μήνα με έναν πλούσιο, με τον οποίο δε χρειάζεται να κάνει σεξ αν δε θέλει – εύκολο χρήμα. Η χυμώδης, δυναμική κοπέλα με το ακατάβλητο πνεύμα και τις ερωτικές απογοητεύσεις, σχεδιάζει να δουλέψει, να βγάλει τα χρήματα που χρειάζεται και να σταματήσει. Για να πραγματοποιήσει το σχέδιό της πρέπει να κλειδώσει καλά την καρδιά της και να μην παρεκκλίνει από το στόχο της.
    Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε… Όταν γνωρίζει τον πρώτο της πελάτη, τον συγγραφέα του Χόλλυγουντ Γουές Τσάννινγκ, τα πράγματα παίρνουν τη δική τους τροπή. Η Μία όμως δεν έχει περιθώριο γι’ αγάπη. Ο Γουές Τσάννινγκ είναι μόνο ο κύριος Ιανουάριος…

    Στοιχεία βιβλίου:

    Τίτλος: Το κορίτσι του ημερολογίου, 1o βιβλίο

    Συγγραφέας:  Audrey Carlan

    Σελίδες: 432

    Εκδοτικός οίκος: Πατάκη

    ISBN: 978-960-16-6942-7

    Έτος Έκδοσης: 2016 (Οκτώβριος)

    Υποστηρίξτε το blog μας με μία δωρεά, πατώντας εδώ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ