Προσωπική άποψη: Ελισάβετ Κόλλια

Στο προηγούμενο βιβλίο, ενώ ο Γκίντεον, ο ξενιστής του Δαίμονα του Ψεύδους, προσπαθεί να συνέλθει από τα βασανιστήρια που υπέστει στα χέρια των Κυνηγών, μαθαίνει από την Πορφύρα που είναι ξενιστής του Δαίμονα των Εφιαλτών ότι είναι παντρεμένοι και ότι την παράτησε και έφυγε μετά το άνοιγμα του Κουτιού της Πανδώρας και την ελευθέρωση των δαιμόνων.

Άγριο ψέμαΟ Γκίντεον λοιπόν στο έκτο βιβλίο της σειράς προσπαθεί να εκμαιεύσει την αλήθεια από την Πορφύρα καθώς δεν θυμάται τίποτα από όσα του είπε. Εκείνος ζητά λεπτομέρειες κι εκείνη αρνείται. Τον μισεί για την απόρριψη και τον πόνο που ένιωσε όλα αυτά τα χρόνια της εγκατάλειψης. Εκείνος σκέφτεται ότι ο μόνος τρόπος να τα καταφέρει είναι να την ξεμοναχιάσει σε κάποιο μέρος που επιθυμούσε να πάνε μαζί. Αν και κανένας δεν το βρίσκει συνετό, δεν καταφέρνουν να του αλλάξουν γνώμη. Τελικά, καταφέρνει να μάθει κάποια πράγματα που τον πληγώνουν πολύ και καταλαβαίνει πλέον γιατί τον μισεί η Πορφύρα. Τώρα που την έχει μπροστά του αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν να την ξέχασε!! Ο πόθος του γι’ αυτήν τον τρελαίνει, παρόλο που και αυτή δεν φαίνεται αδιάφορη!

Παράλληλα, ο Έρον αποφασίζει να επισκεφτεί την Κόλαση για να σώσει τη Λεγεωνάριο με τη βοήθεια του Αμούν και του Γουίλιαμ. Εκεί θα τα βρουν πολύ δύσκολα, καθώς ο Εωσφόρος είναι πολύ θυμωμένος μαζί του γιατί του κατέστρεψε τα σχέδια να έρθει στον Πάνω Κόσμο μέσα από το σώμα της Λεγεωνάριου. Κι εκεί που θα νομίζουν ότι όλα έχουν χαθεί, έρχεται η ανατροπή και η βοήθεια εξ ουρανού! Ενώ αυτοί οι τέσσερις πολεμιστές λείπουν από το Κάστρο, αυτοί που έχουν μείνει δέχονται επίθεση από τη Θεά Ρέα που είναι ξενιστής της Διαμάχης και αρχηγός των κυνηγών με τον Γκέιλεν για να κλέψουν τα τεχνουργήματα.

Άγριο ψέμαΈτσι οι πολεμιστές χωρίζονται παίρνοντας τα μαζί τους για να τους μπερδέψουν. Ο Στράιντερ, ξενιστής του Δαίμονα της Ήττας, παίρνει τον μανδύα της αφάνειας και αποφασίζει να επισκεφτεί τον Ναό των Ακατανόμαστων, μπας και καταφέρει να βρεί το τέταρτο τεχνούργημα. Πέφτει όμως πάνω σε μια ομάδα Κυνηγών αποφασισμένη να τον βγάλει από τη μέση και έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με κάποια που μισεί πολύ και πίστευε ότι έχει χαθεί από καιρό.

Ο Γκίντεον πίεσε τα χείλη του στο στόμα της Πορφύρας και απόλαυσε την ξαφνική εισπνοή της, σαν να ήθελε να τον ρουφήξει, σαν να τον τρυγούσε όπως την τρυγούσε κι εκείνος. Ένα κομμάτι του εαυτού του -ο ανδρισμός του- ήθελε να βιαστεί, να μπει μέσα της όσο πιο γρήγορα γινόταν ώστε να ενωθούν, να γίνουν ένα πλάσμα. Και, να πάρει η οργή, ένιωθε σαν να είχε περάσει μια αιωνιότητα από την τελευταία φορά που την είχε χαρεί. Αλλά ήταν αποφασισμένος να μη βιαστεί. Να κάνει την αισθησιακή επίθεση να διαρκέσει. Να της κάνει όσα δεν είχε κάνει την περασμένη φορά.

Ο Γκίντεον έρχεται πολύ κοντά με την Πορφύρα, νιώθει πολλά για εκείνη, ο δαίμονάς του ηρεμεί στην παρουσία της και είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα να την κρατήσει κοντά του και να εκδικηθεί όσους την πόνεσαν. Ο Κρόνος τους βοηθάει όσο μπορεί λέγοντας τους κάποιες αλήθειες που ανατρέπουν όσα πίστευε η Πορφύρα που την κάνουν πιο αποφασισμένη να απομακρυνθεί από τον Γκίντεον για να τον σώσει. Όλοι οι πολεμιστές παλεύουν για τη σωτηρία τους και αναγκάζονται να κάνουν κάποιες υποχωρήσεις που μπορεί να κρίνουν τη νίκη τους.

Άγριο ψέμαΌταν έρθει η ώρα της απόφασης θα είναι αρκετά δυνατοί; Θα χάσουν περισσότερα απ’ όσα θα κερδίσουν; Θα καταφέρουν να βγούν αλώβητοι από τη μάχη; Θα καταφέρει ο Γκίντεον να πείσει την Πορφύρα ότι γεννήθηκε για να την αγαπά ή θα νικήσει η ανασφάλειά της; Τι είναι αυτό που τους ενώνει και θεωρούν τον χωρισμό αδιανόητο; Θα καταφέρει η αγάπη να βγει νικήτρια και αυτή τη φορά; Πόσο δυνατούς θα τους κάνει αυτή η δοκιμασία; Τι θα χρειαστεί να θυσιάσουν;

Μολονότι ήθελε να πέσει στην αγκαλιά του κάθε φορά που την πλησίαζε, δεν είχε επιτρέψει ποτέ στον εαυτό της να αναλάβει την πρωτοβουλία. Η δυσφορία και η περηφάνεια της είχαν παρεμποδίσει και περιορίσει κάθε συναίσθημα. Αλλά όχι αυτή τη φορά. Η Πορφύρα ανακάθισε αργά, αναγκάζοντας τον Γκίντεον να κάνει το ίδιο, μέχρι που τα πόδια του πέρασαν πάνω από τους μηρούς της.Τα μαλλιά της έπεσαν στους ώμους της. Οι τούφες δεν ήταν αρκετά μακριές για να κρύψουν το ντεκολτέ της κι αυτό την εκνεύρισε για μια στιγμή. Κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ σέξι και ήθελε να είναι σέξι για αυτό τον άντρα, με κάθε δυνατό τρόπο. Ήθελε να την ποθεί με την ίδια ένταση που τον ποθούσε εκείνη όλα αυτά τα χρόνια. Όλους αυτούς τους αιώνες.

Ένα βιβλίο πλούσιο σε δράση, έρωτα, μάχες, αποκαλύψεις και συμβιβασμούς!! Εκεί που νομίζεις ότι βρήκες άκρη έρχεται η ανατροπή και σε αφήνει άφωνο!! Σε κάνει να θες να διαβάσεις άμεσα το επόμενο. Κι αυτό έχω σκοπό να κάνω… Εσείς;

Περίληψη: Ο Γκίντεον, ο ξενιστής του δαίμονα του Ψεύδους, που σφαδάζει από τον πόνο όποτε ξεστομίζει μια αλήθεια, μπορεί να αναγνωρίσει κάθε ψέμα –ώσπου αιχμαλωτίζει τη Σκάρλετ, μια κυριευμένη από δαίμονα αθάνατη, που ισχυρίζεται πως είναι η από καιρό χαμένη σύζυγός του. Ο Γκίντεον δε θυμάται αυτή την όμορφη γυναίκα, και πολύ περισσότερο, δε θυμάται να την παντρεύτηκε ή να κοιμήθηκε μαζί της. Αλλά τη θέλει… τη θέλει με όλο του το είναι. Όμως η Σκάρλετ κρύβει μέσα της Εφιάλτες, πολύ επικίνδυνους αν αφεθούν ελεύθεροι. Το να μείνει μαζί της μπορεί να είναι η τελική καταστροφή του. Ειδικά τώρα που οι εχθροί του Γκίντεον πλησιάζουν –και η αλήθεια απειλεί να συντρίψει όλα όσα έχει αγαπήσει… Συγγραφέας πολλών best seller των New York Times, η Τζίνα Σογουόλτερ υπογράφει την εκπληκτική σειρά Οι Άρχοντες του Κάτω Κόσμου που ενθουσίασε το αναγνωστικό κοινό στην Ευρώπη και την Αμερική.

Άγριο ψέμαBιογραφικό: Η Τζίνα Σογουόλτερ έχει βρεθεί πολλές φορές στη λίστα των best seller των New York Times και της USA Today με τις «απόλυτα συναρπαστικές» ιστορίες της που «διαβάζονται απνευστί», όπως σημειώνει η κριτική.
Με πάνω από πενήντα έργα στο ενεργητικό της, έχει αποδείξει το ταλέντο της σε πολλά διαφορετικά είδη, από το σύγχρονο αισθηματικό μυθιστόρημα μέχρι το εφηβικό. Αλλά το σήμα κατατεθέν της, το είδος στο οποίο αφήνει ελεύθερη όλη τη φαντασία και τη δημιουργικότητά της, είναι οι σκοτεινές ιστορίες με υπερφυσικά στοιχεία. Ξεχωριστή θέση στο έργο της κατέχει η εμπνευσμένη σειρά της Άρχοντες του Κάτω Κόσμου, που συνάρπασε το αναγνωστικό κοινό τόσο των ΗΠΑ όσο και της Ευρώπης.

Στοιχεία βιβλίου:

Tίτλος: Άγριο ψέμα

Συγγραφέας: Gena Showalter

Εκδόσεις: Bell/Χαρλένικ Ελλάς

ISBN: 978-960-620-588-0

Έτος Έκδοσης: 2013

Αριθμός Σελίδων: 413

 

Επεξεργασία εικόνας: Χαρά Δελλή

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.