Μία από τις νέες παρουσίες στο χώρο της συγγραφής, στην εφαρμογή του wattpad, είναι η Φανή Τσέκου που με τα έργα της αρχίζει σιγά σιγά να κερδίζει την προσοχή του αναγνωστικού κοινού. Μιλήσαμε με τη Φανή, και μάθαμε τα πάντα για το βιβλίο της με τίτλο “Η μνήμη του έρωτα” αλλά και μερικά πράγματα για εκείνη.

Ας γνωρίσουμε, λοιπόν, τη Φανή!

Φανή ΤσέκουΒιογραφικό: Γεννήθηκα το 1996 στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο Μαρούσι, αλλά μεγάλωσα σε ένα χωριό του νομού Αρκαδίας. Στην τρίτη λυκείου μετακόμισα στην Τρίπολη, όπου ζω μέχρι και σήμερα. Σπουδάζω στο τμήμα προγραμματισμού και τηλεπικοινωνιών του πανεπιστήμιου Πελοποννήσου. Ασχολούμαι με την μουσική, καθώς παίζω κιθάρα. Πιο παλιά έκανα μαθήματα παραδοσιακών χορών για δύο χρόνια.

 
 

 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
 

 

Φανή, σύστησέ μας λιγάκι τον εαυτό σου. 

Φ.Τ. Είμαι η Φανή και είμαι 21 χρονών και κατάγομαι από ένα χωριό του νομού Αρκαδίας, όπου και μεγάλωσα. Πλέον ζω στην Τρίπολη, όπου και σπουδάζω στο τμήμα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών και τώρα τελειώνω το τρίτο έτος. Αγαπώ πολύ την μουσική και τα βιβλία.
 
Πότε αποφάσισες να δοκιμάσεις την τύχη σου στη συγγραφή;
 

Φ.Τ. Η πρώτη μου επαφή με την συγγραφή ήρθε στο σχολείο, όταν στην πρώτη λυκείου συμμετείχα σε έναν διαγωνισμό διηγήματος.

Το Wattpad πώς το ανακάλυψες και τι σε ώθησε να αναρτήσεις εκεί τη δουλειά σου;
 

Φανή ΤσέκουΦ.Τ. Το wattpad το ανακάλυψα εντελώς τυχαία, όταν μία μέρα, πριν λίγους μήνες, έψαχνα κάτι στο διαδίκτυο. Μου άρεσε πάρα πολύ η ιδέα της εφαρμογής και την ίδια κιόλας μέρα δημιούργησα τον λογαριασμό μου. Αυτό που με ώθησε να αναρτήσω την δουλειά μου στην εφαρμογή αυτή ήταν η λαχτάρα μου να μοιραστώ τις σκέψεις και τις ιδέες μου με άλλους ανθρώπους.

Πώς νιώθεις που υπάρχουν αναγνώστες που σε διαβάζουν φανατικά; 
 

Φ.Τ. Είμαι πολύ χαρούμενη και όλο αυτό μου δίνει δύναμη να συνεχίσω να ασχολούμαι με τη συγγραφή.

Το έργο σου με τίτλο «Η μνήμη του έρωτα» αφορά έναν έρωτα που κρατάει χρόνια και που έχει περάσει από πολλά εμπόδια. Πιστεύεις στους μεγάλους και δυνατούς έρωτες;
 

Φ.Τ. Πιστεύω στους μεγάλους και δυνατούς έρωτες και γι’ αυτό γράφω για αυτούς, εκφράζοντας έτσι τα συναισθήματα μου.

Πες μας δύο λόγια για τους πρωταγωνιστές της ιστορίας σου. Τι τους καθοδηγεί στη ζωή, τι αγαπάνε και τι φοβούνται;

Φανή ΤσέκουΦ.Τ. Η Ραφαέλα ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που μπορούν να κάνουν τα πάντα για έναν έρωτα, να φτάσουν στα άκρα και να τα ξεπεράσουν. Είναι δυναμική και τρυφερή συνάμα. Η επιστροφή της στην Ελλάδα θα την φέρει αντιμέτωπη με το παρελθόν, καθώς θα εργάζεται στην ίδια εταιρεία με τον Λουκά, τον μεγάλο έρωτα της ζωής της. Τότε, θα βγουν στην επιφάνεια οι φόβοι και οι ανασφάλειες της.

Ο Λουκάς είναι δυναμικός, αλλά και πολύ ευαίσθητος. Πάντα έκρυβε τα συναισθήματα του, είτε από φόβο, είτε από ενοχές. Η συνάντηση του με την Ραφαέλα θα του φέρει στο μυαλό πολλές αναμνήσεις, άλλες ευχάριστες και άλλες δυσάρεστες. Τα αισθήματά του για εκείνη θα ξαναβγούν στην επιφάνεια. Όμως, πλέον τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, όπως τότε που ήταν φοιτητές, τώρα είναι παντρεμένος και δεν μπορεί να πληγώσει την γυναίκα του. Έτσι, αποφασίζει να ακολουθήσει τον δρόμο της λογικής, μένοντας μακριά από την Ραφαέλα, αλλά η καρδιά του έχει αντίθετη άποψη…

Ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες γράφοντας την ιστορία αυτή;

Φ.Τ. Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισα στην εφαρμογή γράφοντας αυτή την ιστορία ήταν η προσαρμογή των αναδρομών του παρελθόντος στο παρόν, επειδή φοβόμουν μήπως γίνουν κουραστικές και μπερδέψουν τους αναγνώστες.
 
Η κριτική σε τρομάζει ή την καλωσορίζεις; 
 

Φ.Τ. Η κριτική για μένα είναι καλοδεχούμενη, οποιαδήποτε μορφή και να έχει, γιατί με κάνει να βελτιώνομαι και επίσης θεωρώ ότι δεν μπορεί οι ιδέες μας και γενικά ό, τι εκφράζουμε να είναι αποδεκτές από όλους.

Εσύ, εκτός από συγγραφέας, δηλώνεις κι αναγνώστρια; Στο wattpad έχεις βρει ιστορίες που αξίζουν να διαβαστούν; Γενικά, πιστεύεις πως υπάρχουν καλοί συγγραφείς στην εφαρμογή;
 

Φ.Τ. Δηλώνω πρώτα αναγνώστρια και έπειτα συγγραφέας. Θεωρώ πως υπάρχουν αξιόλογες ιστορίες με ωραία πλοκή και συνεκτικότητα που αξίζουν να διαβαστούν. Πιστεύω πως υπάρχουν αρκετοί καλοί συγγραφείς.

Φανή Τσέκου, σ’ ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου. Στείλε ένα μήνυμα σ’ εκείνους που διαβάζουν τις ιστορίες σου.
 

Φ.Τ. Θα ήθελα να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την στήριξη και την αγάπη τους.

Φανή Τσέκου
Η μνήμη του Έρωτα
  

Κεφάλαια 7

Είδος: Ρομαντική

Αναγνώσεις: 779

Περίληψη: Ραφαέλα και Λουκάς. Λουκάς και Ραφαέλα. Ένας μεγάλος έρωτας… Μια δυνατή αγάπη. Θα αντέξει ή όχι από τα εμπόδια που θα εμφανίσουν μπροστά τους ;

 

Ο Λουκάς και η Ραφαέλα. Η Ραφαέλα και ο Λουκάς. Δυο παιδιά που πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο . Δεν είναι φίλοι . Ούτε έχουν κοινές παρέες .. Είναι ερωτευμένοι, αλλά δεν το έχουν καταλάβει. Τα πρώτα σημάδια ζήλειας έρχονται στην επιφάνεια στη δευτέρα γυμνασίου. Τότε, θα παραδεχτούν, πρώτα στους εαυτούς τους και ύστερα στους φίλους τους, τον έρωτα τους . Όμως, φοβούνται να το πουν ο ένας στον άλλο… Φοβούνται την απόρριψη. Στην πρώτη λυκείου, η Ραφαέλα είναι έτοιμη να παραδεχτεί τον έρωτά της, όμως δεν προλαβαίνει… Ο Λουκάς φεύγει. Η Ραφαέλα παγώνει και πονάει εσωτερικά … Ο Λουκάς το ίδιο .. Πλέον σε διαφορετικές πόλεις, παρακολουθεί ο ένας την ζωή του άλλου μέσα από τα social media… Ώσπου, έρχεται το καλοκαίρι . Τότε θα συναντηθούν… Ο έρωτάς τους θα πάρει σάρκα και οστά . Θα περάσουν όμορφες στιγμές μαζί… Όμως, το τέλος του καλοκαιριού τους επαναφέρει στην σκληρή πραγματικότητα. Έτσι παίρνουν την σκληρή απόφαση και χωρίζουν… Πόνος. Το μόνο συναίσθημα που επικρατεί… Οι δρόμοι τους, όμως θα ξανασυναντηθούν λίγα χρόνια αργότερα… Στην Αθήνα … Ο έρωτας τους θα ξαναφουντώσει … Όμως, τίποτα δεν κρατάει για πάντα… Χωρίζουν… Με τον χωρισμό τους κόβεται κάθε δίοδος επικοινωνίας μεταξύ τους… Δυο ξένοι στην ίδια πόλη… Έτσι, περνούν 5 χρόνια. Η Ραφαέλα θα έρθει στην Ελλάδα για διακοπές. Λίγο μετά την αποβίβασή της, θα μάθει κάτι που θα την σοκάρει… Ο Λουκάς σε λίγες ώρες παντρεύεται. Μια μεγάλη αγάπη, μόλις είχε χαθεί… Η μήπως όχι;

Γνώμη

Αν αγαπώ κάτι σε κάποια βιβλία είναι οι μεγάλοι έρωτες που περνούν από σαράντα κύματα, γιατί έτσι καταλαβαίνεις αν αξίζει τον κόπο να πολεμάς γι’ αυτόν. Έτσι και με αυτή την ιστορία της Φανής. Πρόκειται για μία ιστορία αγάπης που θα σας μείνει, γραμμένη με φρέσκια ματιά και που αποτελεί σίγουρα μία από τις ιστορίες στο wattpad που αξίζει να διαβάσετε. Μπορεί να αποτελείται μόνο από 7 κεφάλαια ως τώρα -η συγγραφέας ανανεώνει όσο πιο συχνά την αφήνουν οι υποχρεώσεις της- αλλά αξίζει να μπει στις βιβλιοθήκες σας και να περιμένετε τις αισθηματικές περιπέτειες της Ραφαέλας και του Λουκά. Θα τους αγαπήσετε, από τα πρώτα κεφάλαια, ενώ η γραφή της Φανής είναι τόσο άμεση που δεν θα σας κουράσει. Συστήνω το “Η μνήμη του έρωτα” για εσάς που αγαπάτε τα καρδιοχτύπια που ξεκινάνε από νεαρή ηλικία και κρατάνε χρόνια. Δεν θα το μετανιώσετε!

Συνέντευξη/επεξεργασία εικόνας: Νεκταρία Μαρκάκη

Επιμέλεια κειμένου: Χαρά Δελλή

 

Απάντηση